A tavaly meggyilkolt francia tanárra emlékeznek

2021. október 15. 16:46

Samuel Paty-t 2020. október 16-án, az utcán fejezte le a radikalizálódott, 18 éves, csecsen származású Abdoullakh Anzorov.

2021. október 15. 16:46
null

A franciaországi iskolákban egyperces néma csenddel emlékeznek pénteken a tavaly meggyilkolt tanárra, Samuel Paty-ra. Szombaton központi megemlékezést tartanak, és egy teret is elneveznek az egykori pedagógusról – írja az Euronews.

A 47 éves pedagógust 2020. október 16-án az utcán lefejezte a radikalizálódott, 18 éves, csecsen származású Abdoullakh Anzorov, mert a férfi a szólásszabadságról szóló órán bemutatta a Mohamed prófétát ábrázoló Charlie Hebdo-karikatúrákat. A francia tanár haláláról szóló bővebb írásunkat ide kattintva tudja elolvasni

Egy Párizs melletti, conflansi középiskolában tanított a történelem és földrajz szakos tanár. A diákok és szüleik szerint a gyilkosság által okozott sebek sokáig megmaradnak bennük. Sokuk szerint a legjobban úgy emlékezhetnek a pedagógusra, ha tovább viszik az ő hitét és elveit.

Nyitóképen: Gyertyát gyújtanak Paty emlékére. Fotó: Florent Vannier / Hans Lucas / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ternesz Loránd
2021. október 16. 21:27
A lefejezése durva és elítélendő volt, de a vallásgyalázása méginkább. Főleg, hogy miatta is végül papokat késeltek és fejeztek le és a bécsi hidegvérű lövöldözés is az általa indított események miatt történt. A valóban ártatlan áldozatokról mikor fognak megemlékezni??? Miért csak a vallásgyalázókról, akik lefejezést nem, de börtönt simán megérdemeltek volna?!?!?!
Ubulka57
2021. október 16. 07:21
És mi az ítélet? A csecsen család hol él most?
Robur
2021. október 15. 23:57
Éljen a felvilágosodás!
Teréz A Piréz
2021. október 15. 20:22
Mához egy évre pedig a ma lefejezett 77 éves néni ablaka alá rakhatják az emlékező plüssmacikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!