Tartalékos tábornagy kerülhet Románia élére

2021. október 21. 14:18

Nicolae Ciuca védelmi minisztert bízta meg kormányalakítással az államfő.

2021. október 21. 14:18
null

A Romániában két éve kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjének, Nicolae Ciuca tartalékos tábornagynak, ügyvivő védelmi miniszternek adott kormányalakítási megbízást csütörtökön Klaus Iohannis államfő. Az elnök arra hivatkozott, hogy Romániának sürgősen teljes jogkörű kormányra van szüksége az országot sújtó egészségügyi válság közepette. A bejelentésre az elnök Ciucát is meghívta, aki azt mondta: minden felelős parlamenti erővel tárgyalni fog az általa javasolt kormány támogatásáról. 

Romániában ez már a második kormányalakítási kísérlet, amióta a parlament megbuktatta a PNL elnöke, Florin Citu által vezetett jobbközép koalíciós kormányt. Ha ez is kudarcba fullad, az államfő feloszlathatja a törvényhozást, és előrehozott választásokat írhat ki.

(MTI)

Nyitóképen: Iohannis és Ciuca. Fotó: Andrei Pungovschi / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2021. október 22. 07:36
hozd a puskát!
honey
2021. október 21. 21:22
Bezzegrománia. Négyszeres gázszámlák, nem érkező nyugdíjak, majdnem huszadik kormányfő 2010 óta. Számolni sem tudjuk, a neveiket megjegyezni sem érdemes. Vajon a HVG miért nem harsog erről, mint ahogy pont most hagyott el Romániázott.
Andilla
2021. október 21. 19:00
Esse értem. CseKa epés főnöke, a vatra romaneaszkás, marosvásárhelyi progromos Dácsiai Csolos nem vált be? Pedig csak pár napja bíszták meg.
MayorAnna
2021. október 21. 17:56
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!