A lengyel rendőrség egy migráns holttestére bukkant a fehérorosz határnál

2021. október 14. 16:23

A halál okát nem közölték. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

2021. október 14. 16:23
null

Egy 24 éves, szíriai illetőségű illegális bevándorló holttestére bukkantak Lengyelországban a Fehéroroszországgal közös határ közelében – közölte csütörtökön az északkelet-lengyelországi Podlasiei vajdaság rendőrsége. A holttestet szerdán fedezte fel egy mezőn a járőröző rendőrségi helikopter. A térségben rendkívüli állapot van érvényben. Az előzetes vizsgálat szerint a migráns Lengyelországba érkezését megelőzően Fehéroroszország területén tartózkodott, amiről a közelében talált iratok tanúskodnak - tájékoztatott a rendőrség. 

Szeptember 15-re keltezett fehérorosz vízumot találtak nála. Ez arra utal, hogy szeptember közepén érkezhetett Fehéroroszországba”

– mondta a PAP-nak Tomasz Krupa, a podlasiei rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy a halott – személyi okmánya szerint – 24 éves szíriai férfi. 

A halál okát nem közölték. Az ügyben vizsgálatot indítottak. Az elmúlt hetekben ez már az ötödik haláleset, amely a lengyel-fehérorosz határnál történt. Az év eleje óta több mint 18 300 migráns próbálta meg átlépni az említett határszakaszt.

A lengyel kormány szeptember elején a térségben rendkívüli állapotot vezetett be, amelyet szeptember végén hatvan nappal meghosszabbított. Az intézkedést azért hozták, hogy a hatóságokat szélesebb jogkörökkel ruházzák fel az emberek mozgásának ellenőrzésére. Közben a lengyel-fehérorosz határszakasz védelmére megkezdték egy két és fél méter magas, 180 kilométer hosszúra tervezett kerítés építését. A Fehéroroszországgal határos uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük Irakból. Az uniós tagországok azzal vádolják Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy az ő utasítására szállítanak migránsokat az uniós országok határaihoz, megtorlásul a fehérorosz rendszer elleni nyugati büntetőintézkedésekre.

(MTI)

Nyitókép: Stefan Sauer / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2021. október 29. 20:32
Gondolom nem fizette ki fehérorosz határőrök részét..sumákolni akart, rábaszott.
szodabár
2021. október 15. 11:05
Helyes. Így kell őket elintézni.
Marcus Gravius
2021. október 14. 19:49
Miért nem otthon harcolt Szíriáért az iszlám állam ellen ez a szír migráns ? Csak nem azért, mert egy gyáva féreg? A férgeket pedig csak döglötten szeretjük. Ezúttal jól végződött a mese.
Walhalla
2021. október 14. 17:53
Egy kontinens elfoglalása áldoztokkal jár. Anno mennyi konkvisztádor halt meg és most már senki nem siratja őket. Sőt ellenkezőleg, ma már a szobraikat döntögetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!