Közleményt adott ki a magyar rendőrség az olaszországi gyerekgyilkosság előzményeiről

2021. október 05. 18:33

Amikor az apa szeptember 29-én tett feljelentésében elmondta, hogy információi szerint a nő Olaszországba vitte a kisfiút, a XIII. kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a büntetőeljárást.

2021. október 05. 18:33
null

Megöltek egy kétéves magyar kisfiút Olaszországban 2021. október 1-jén. A helyi hatóságok a gyermek anyját gyanúsítják.

A kisfiú édesapja a rendőrség közleménye szerint 2021. szeptember 22-én Budapesten kért rendőri segítséget, mert korábbi élettársa a szeptember 20-án hozott bírói végzés ellenére nem adta át neki közös gyermeküket. A XIII. kerületi rendőrök a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket: ellenőrizték a lakást is, de az anya és a gyermek nem voltak otthon. Azt sem az apa, sem a korábbi élettárs idős édesanyja nem tudták megmondani, hogy hol lehet a nő és a gyermek. A kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekményre ekkor nem merült fel gyanú, tekintettel arra, hogy ezen bűncselekmény megvalósulásának törvényi feltétele, hogy a gyermeket az elhelyezés TARTÓS megváltoztatása céljából viszik el, vagy tartják rejtve.

Az apa szeptember 23-án bejelentést tett a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol megismételte az általa előző nap a helyszínen elmondottakat. Bűncselekmény gyanúja továbbra sem volt megállapítható.

Amikor az apa szeptember 29-én tett feljelentésében elmondta, hogy információi szerint a nő Olaszországba vitte a kisfiút, a XIII. kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a büntetőeljárást, nemzeti elfogatóparancsot adtak ki az asszony ellen, egyben felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal.

Nyitókép: Riccardo De Luca  / Anadolu Agency / AFP. Illusztráció.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2021. október 06. 08:12
"mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, a kik engem gyűlölnek;" Tízparancsolat, Mózes 5 A szöveg nem véletlenül atyákat és fiakat említ!
Agnieszka
2021. október 06. 07:16
Talán egyszer lesz olyasmi, mint a kereszténység születésekor. Alulról jőve, egy-egy pásztor köré szerveződve, kis csoportokban. Az eszme újra teremti méltatlanná vált szervezetét. Lengyelországban működni látszik az ősöktől örökölt. Olyan is az az ország. Paphiány sincs, ha jól tudom. Gyerekkoromban érthetetlennek találtam, h. valaki önként lemond a saját családról, gyermekről. Ma úgy látom, h. lehet olyan pálya, amin az ember választott sorsa egy közösség lehet, amelynek többé kevésbé a szellemi vezetője, ha úgy tetszik, apja. Végső soron a teljesítmény minősít.
Bell & Sebastian
2021. október 06. 00:05
Ha már balfaszok, a Market Garden nagyobb fiaskó volt. Buzi angolokat nem szabad a katonai tervezés közelébe engedni.
MayorAnna
2021. október 05. 23:17
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!