Egy helyi, 37 éves dán férfi a norvégiai íjas ámokfutás feltételezett elkövetője

2021. október 14. 10:32

Öt halálos és két sebesült áldozata van a merényletnek.

2021. október 14. 10:32
null

Egy helyben élő, 37 éves, dán állampolgárságú férfi a norvégiai Kongsbergben elkövetett ámokfutás feltételezett elkövetője, őrizetben van, vallomást nem tett, de együttműködő, és annyit elismert, hogy köze van a támadáshoz – közölte csütörtökön a rendőrség.

Egyedül gyilkolhatott

Öt halálos és két sebesült áldozata van annak a merényletnek, amelyet

íjjal és pontosabban meg nem határozott más fegyverekkel követett el szerdán este a város különböző pontjain a tettes,

a jelenlegi információk szerint egyedül, más támogatása nélkül. Ann Iren Svane Mathiassen ügyész az NTB helyi hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a gyanúsított elismerte, hogy a bűncselekmény részletei a megismert módon történtek. „Még kérdéses, hogy tesz-e vallomást” – tette hozzá már egy tévének nyilatkozva.

Még nem tudni, hogy terrortámadás történt-e

A rendőrség egyelőre semmit nem közölt arról, hogy mit tud a tett indítékáról. Még mindig csak vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e. Mint mondták, azért hozták nyilvánosságra máris a gyanúsított állampolgárságát, mert a tettessel kapcsolatban sok téves információ kering a közösségi médiában.

A kongsbergi rendőrkapitány az AP hírügynökség tudósítása szerint elmondta, hogy a gyanúsítottnak összetűzése volt rendőrökkel, de nem részletezte ezt, és nem derült ki, hogy a konfrontáció az ámokfutás előtt történt-e, vagy közben, vagy utána. A két sebesültet – egyikük egy rendőr, aki szolgálaton kívül volt – kórházi intenzív osztályon ápolják.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/NTB/Hakon Mosvold Larsen

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papamaci1957
2021. október 15. 09:24
Szívesen megnéznék egy angol rendőr - norvég rendőr összecsapást.
KötőDániell
2021. október 14. 18:01
A rendőrség látókörében volt már egy ideje, és pszihiátriai kezelés alatt állt. Ezek azt hiszik a radikális iszlám gyógyítható... Szánalmas
masikhozzaszolo
2021. október 14. 16:56
Ez semmi más, mint vallásgyakorlás.
I_Isti
2021. október 14. 16:29
Megfontolják, hogy terrorista cselekedet volt-e, vagy sem. Mert öt embert megölni, az nem terrorizmus, az csak szimpla busines as usual működés. :-(((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!