Baloldali tömegtüntetésen követelték a Forza Nuova betiltását Rómában

2021. október 16. 19:35

Tízezrek tiltakoztak szombaton Rómában a szélsőjobboldal betiltását követelve, egy héttel azután, hogy erőszakba torkollt az oltási igazolvány kötelezővé tétele miatti tüntetés az olasz fővárosban.

2021. október 16. 19:35
null

„Soha többé fasizmust!” – hirdették transzparenseiken a felvonulók, akik az erőszakért felelőssé tett Új Erő (Forza Nuova, FN) neofasiszta szervezet betiltását követelték. A megmozdulást szervező szakszervezetek szerint 200 ezer ember vett részt a tüntetésen, amelyre 800 busszal és 10 különvonattal vitték az embereket. Az olasz sajtó 50 ezerre becsülte a résztvevők létszámát.   

„Nem csak a fasiszta squadrismónak kell választ adnunk, mert ez a tér mindazokat jelképezi, akik változást akarnak az országban, akik elutasítják a politikai erőszakot” – szögezte le a tüntetésen Maurizio Landini, az Olasz Általános Munkás Konföderáció (CGIL) baloldali szakszervezeti szövetség főtitkára a San Giovanni in Laterano téren, ahol rendszeresek a baloldali tiltakozások.    

Az előző szombati tiltakozás és a CGIL székházának megtámadása után az FN több vezetőjét őrizetbe vették.

Luigi Sbarra, az Olasz Munkás Szakszervezetek Konföderációjának (CISL) főtitkára szombaton a neofasiszta és a neonáci szervezetek betiltására szólított fel. A kormányzó, balközép Demokrata Párt szombaton bejelentette: már százezren írták alá az általuk kezdeményezett petíciót, amely arra szólítja fel az olasz törvényhozást, hogy tiltsa be a szélsőjobboldali szervezeteket.

(MTI)

Fotó: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2021. október 17. 07:22
Szerintem meg soha többé kommunizmust! Ja, és a fenti tüntetéseket is a kommunisták szervezték!
KannibálTatárÚr
2021. október 16. 23:06
A fasiszták és a nácik szintén baloldaliak. Akár pl. a kommunisták. Ha nem tetszenek nekik, akkor a munkásosztály ellenségei azok az állítólag baloldali szervezetek, akik be akarják tiltani a fasisztákat és a nácikat. (Mindkettő tevékenységének alapja a korporativizmus, aminek fő követelménye a munkásoknak járó tisztességes jövedelem. Nem csoda, hogy mindkettővel elégedettek voltak a munkások reletív magas életszinvonaluknak köszönhetően).
123321
2021. október 16. 22:41
"Nem csak a fasiszta squadrismónak kell választ adnunk, mert ez a tér mindazokat jelképezi, akik változást akarnak az országban, akik elutasítják a politikai erőszakot" - ezekneka degeneráltaknak nem tűnt fel, hogy épp az antifa és a blm szokott gyilkolászni?
Akitlosz
2021. október 16. 22:20
Inkább az összes vörös meg baloldali pártot kellene! Marha sok értelme van a választásosdinak, ha csak baloldalibbnál vörösebb pártok közül lehet csak "választani". A "demokrácia" önmaga paródiája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!