Ausztráliában szülői engedélyhez kötnék a facebookozást

2021. október 26. 11:31

Egy újonnan benyújtott törvényjavaslat szerint Ausztráliában nem használhatnák a közösségi médiát a 16 éven aluliak, csak abban az esetben, ha szülői engedélyt kapnak rá.

2021. október 26. 11:31
null

Egy új javaslat értelmében a 16 évnél fiatalabbak csak szülői engedéllyel használhatnák a közösségi médiát, azok az internetes platformok, amelyek ezt megszegnék, akár 10 millió ausztrál dolláros bírsággal is sújthatóak lehetnek – írja a Portfolio. 

Az Online Privacy Bill nevezetű javaslat értelmében az olyan anonim fórumoknak is, mint a Reddit vagy okostelefonos randialkalmazásoknak, mint a Bumble is meg kellene tenniük mindent annak érdekében, hogy meghatározzák a felhasználóik életkorát és a gyerekek érdekét tartsák szem előtt az adatgyűjtésnél.

 Az új szabályozással, amennyiben elfogadják, Ausztrália egyike lesz a legszigorúbb országoknak a közösségi média használatának korhatáros feltételeivel, ez egyben a nagy technológiai cégek túlzott befolyása elleni küzdelmének folytatását is mutatja az országnak.

Nyitókép: Olivier Douliery / AFP. illusztráció.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 26. 18:19
Okos!
Robur
2021. október 26. 15:24
Az állam a kurva anyja életébe pofázzon bele.
Teréz A Piréz
2021. október 26. 14:13
Majd akkor szóljanak, ha aTikTok-ot is le tudják korlátozni...
anegy_
2021. október 26. 11:55
Követendő ötlet! Persze csak akkor, ha meg is valósulhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!