Angela Merkel utolsó kancellári útja Izraelbe vezet

2021. október 04. 16:43

Angela Merkel leköszönő német kancellár október 10 -én Izraelbe utazik búcsúútjára – erősítette meg Naftali Bennett miniszterelnök hivatala vasárnap.

2021. október 04. 16:43
null

Az Arutz7 információi szerint Merkel látogatása során találkozik Jichák Herzog elnökkel és Jair Lapid külügyminiszterrel, és várhatóan részt vesz az izraeli kabinet ülésén Jeruzsálemben – írta meg a Neokohn.

A tervek szerint Merkell Bennett társaságában felkeresi a Jád Vasem emlékközpontot, majd tiszteletbeli doktori címet kap a Technion Intézettől. Ennek keretében részt vesz egy panelbeszélgetésen a Tel Avivi Nemzetbiztonsági Tanulmányok Intézetében.

Angela Merkel pártja, a CDU történelmének legrosszabb eredményét érte el. A Neokohn felidézte, hogy a kancellár júniusban felhívta Bennettet, hogy gratuláljon a kormányalakításhoz és hivatalba lépéséhez, Izrael új vezetője ekkor hívta meg a leköszönő kancellárt. 

Németország és Izrael közeli szövetségesek, de Merkel és Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök közt számos nézeteltérés volt.

Németország különösen az Izrael és a Palesztin Hatóság közötti béketárgyalások kapcsán illette kritikával a zsidó államot, mivel országa eltökélt híve a„kétállami megoldásnak”. Merkel számos alkalommal kritizálta Izraelt a Júdeában és Szamáriában folyó építkezések miatt. Frank-Walter Steinmeier német elnök június végén már járt Izraelben és hangsúlyozta országa támogatását, valamint ígéretet tett arra, hogy továbbra is harcolni fog az antiszemitizmus ellen Németországban – áll a beszámolóban.

Fotó: Odd ANDERSEN / AFP / POOL

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. október 06. 13:21
Elmegy felvenni a 30 ezüstpénzt a németek agymosottá tételéért! Gondolom örökös helyet biztosítanak ott neki az izraeli "vaskupola" alatt, címzetes zsidó státusszal.
MayorAnna
2021. október 04. 23:22
Lesz nagy dínomdánom: Tömegek alijáztak Amerikából Izraelbe idén nyáron Zsido.com Izrael 2021. október 4. hétfő, 15:00 Közel kétezer észak-amerikai zsidó döntött úgy idén nyáron, hogy visszatér ősei földjére. Ez 42 százalékkal magasabb szám, mint amire Izraelben számítottak, mert a koronajárványtól a bevándorlási ütem lassulását várták – írja a Zsido.com Az amerikai zsidók izraeli bevándorlását segítő Nefesh BNefesh alapítvány beszámolója szerint nemcsak a nyári időszak volt kiemelkedő, hanem azon belül az augusztus hónap is, amelynek során többen érkeztek, mint a szervezet történetében bármikor.
Akitlosz
2021. október 04. 22:36
Hova máshova?
Sincero
2021. október 04. 20:46
"Azért jöttem, mert ma reggel véletlenül elfelejtettem bocsánatot kérni." Angela Merkel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!