Alekszej Navalnij kapja idén az EP Szaharov-díját

2021. október 20. 15:37

A testület szerdai bejelentése szerint az orosz ellenzéki politikus a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok terén folytatott küzdelme elismeréseként részesül a díjban.

2021. október 20. 15:37
null

Alekszej Navalnij kapja idén az Európai Parlament (EP) Szaharov-díját; a testület szerdai bejelentése szerint az orosz ellenzéki politikus és aktivista a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok terén folytatott küzdelme elismeréseként részesül a díjban, amelyet az EP a gondolat szabadságáért, az emberi jogok védelméért ítél oda.

A börtönben lévő orosz politikust az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoportja és a Renew Europe frakció jelölte a díjra. A Szaharov-díj végső esélyesei között volt ebben az évben a vizsgálati fogságba helyezett korábbi bolíviai ideiglenes elnök, Jeanine Ánez és egy 11 afgán nőből álló csoport: köztük emberi jogi és nőjogi aktivisták, tanárok és egy újságíró.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 21. 20:33
Egy adócsaló pénzügyi szélhámos?
Sün Balázs
2021. október 21. 12:59
Az EP ismét húzogatja Putyin bajszát. Egyszer embargózzák, máskor szankcionálják, most meg egy orosz bűnözőt tüntetnek ki, aztán meg csodálkoznak, hogy télen meg befagy a valaguk! De ezt megérdemlik!
Teréz A Piréz
2021. október 21. 10:20
A kezelőorvosának kéne Nobel-díjat adni, mert már rég alulról kéne szagolnia az ibolyát, miután Putyin megmérgezte, éhenhalatta a börtönben, ledobta a repülőről, áthajtott rajta egy tankkal, felrobbantotta, és ezek után ilyen jó bőrben mosolyog!
Magnólia
2021. október 21. 07:41
Szegény Szaharov, mennyi mindenre felhasználható a neve. Ugye ő nem volt sikkasztó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!