A szlovák belügy belső elhárítása saját megbízott igazgatóját is őrizetbe vette

2021. szeptember 13. 17:23

Scholtzot saját irodájában vették őrizetbe.

2021. szeptember 13. 17:23
null

A belügy belső elhárítása hétfőn őrizetbe vette saját megbízott igazgatóját, Peter Scholtzot – írja a ma7. A portál arról ír: az igazgató őrizetbe vételét Juraj Chylo ügyész parancsára hajtották végre. Chylo volt az, aki a megbízott rendőr főkapitány, Peter Kovařík ellen is eljárást indított. Scholtzot saját irodájában vették őrizetbe.

Hírügynökségi jelentés szerint az esettel kapcsolatban egyelőre sem a legfőbb ügyészség, sem a kerületi ügyészség nem kívánt nyilatkozni.

Scholtz 1994 óta szolgál a rendőrség kötelékében, ideiglenes megbízatását még júniusban vette át, miután elődje is korrupciós ügyekbe keveredett (Adrián Sz. ellen jelenleg is folyik a nyomozás). Scholtz sokáig a szenci rendőrkapitányságon dolgozott, 2002 és 2004 között annak igazgatóhelyettese volt - írja a TASR. 2004 óta szolgált a belső ellenőrzésnél.

Nyitókép: MTI/TASR/Ladislav Vallach. Illusztráció.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. szeptember 14. 07:02
Az a gyanús aki nem gyanús. Megtanulták
MayorAnna
2021. szeptember 13. 19:46
Az ellenség befurakodott sorainkba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!