Szijjártó: Magyarország és Lengyelország a józan ész talaján állnak

2021. szeptember 07. 17:11

Magyarország és Lengyelország szorosan együttműködik annak megakadályozása érdekében, hogy egyes nyugat-európai országok rákényszerítsék az Európai Unióra azt az „elhibázott és veszélyes” migrációs politikát, amelynek következményeivel 2015 óta szembesülünk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az általa vezetett tárca közleménye szerint kedden a dél-lengyelországi Karpaczban.

2021. szeptember 07. 17:11
null

A magyar külügyminiszter lengyel kollégájával, Zbigniew Rauval folytatott tárgyalása után arról számolt be, hogy Afganisztánban egyre romlik a helyzet, látni a jelentéseket egy polgárháború kibontakozásáról, de már az iszlamista tálib lázadók hatalomátvétele előtt is a lakosság fele humanitárius segélyen élt.    

– fogalmazott. Rámutatott: a kontinens több irányból is migrációs nyomás alatt áll, már nem csak délről, Afrika vagy a Közel-Kelet irányából, hanem keletről, Fehéroroszországon át is, és ha ehhez még hozzáadódik egy bevándorlási hullám Afganisztánból, annak „beláthatatlan következményei lesznek”. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar és a lengyel migrációs politika a „józan ész talaján áll”, Magyarország 2015-ben épített kerítést, Lengyelország pedig most tesz így a keleti határán.    

Kiemelte, a két kormány nem csupán beszél arról, hogy helyben kell segíteni,

s erre példaként hozta fel, hogy egy egymillió eurós program keretében magyar-lengyel együttműködésben segítséget nyújtanak jordániai kórházaknak, hogy megfelelően el tudják látni az ott tartózkodó szíriai menekülteket. Végezetül leszögezte: a jelenlegi nyugat-európai migrációs politika óriási fenyegetést jelent Európa számára a biztonság és az identitás, valamint most az egészségügy szempontjából is, ugyanis egy tömeges bevándorlási hullám jelentősen megnövelné a koronavírus terjedésének kockázatát.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. szeptember 07. 21:44
,,Szijjártó: Magyarország és Lengyelország a józan ész talaján állnak” És légstadionokat építenek rá. Közpénzből.
Pelso j.
2021. szeptember 07. 21:25
Nem mondogatni, csinálni kellene azt a józan észt.
Akitlosz
2021. szeptember 07. 20:48
"Magyarország 2015-ben épített kerítést, Lengyelország pedig most tesz így a keleti határán. " 8-14 évvel később, mint ahogyan szerződéses kötelezettség alapján kellett volna. 2007. óta lett volna kötelező védeni a schengeni határt.
matykox
2021. szeptember 07. 20:10
Jó kis történet, hogy a fene ette volna hülye ámerikaiakat. Úgy látszik, mindenáron háborút akarnak Európában. Megvolt a 3 generációnyi béke, már csak nagyon kevesen élnek a 75 évvel előtti időkből. Vezsélyes játék lesz ez! Haderőt ezerrel építeni, a Soros-szolgákat mindenütt kidobni a hatalom közeléből is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!