Nem hajlandó összeadni heteroszexuális párokat egy homoszexuális svéd lelkész

2021. szeptember 16. 16:06

A lelkész az egyházi házasságok szabályozásának visszásságaira akarja felhívni a figyelmet.

2021. szeptember 16. 16:06
null

Lars Gårdfeldt göteborgi evangélikus lelkész a svéd közszolgálati rádiónak beszélt arról, hogy egy ideje nem hajlandó összeadni heteroszexuális párokat.

Svédországban minden lelkésznek joga van egyedi indok alapján nemet mondani egy pár összeadására: például akkor, ha gyanús, hogy a házasság nem két felnőtt ember szabad akaratából történne, vagy ha a házasulandók cselekvőképtelenek (mondjuk részegek vagy drog hatása alatt állnak). A homoszexuális lelkész szerint épp erre a szabályra hivatkoznak azok az általa homofóbnak nevezett kollégái, akik nem akarnak azonos nemű párokat összeadni.

Gårdfeldt úgy fogalmazott: többé nem fog összeadni ellenkező nemű párokat, hogy „megmutassa nekik a házasság megtagadásának abszurditását”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kergeller
2021. szeptember 19. 09:05
ez nyilvan segiteni fogja az elfogadast...
etete
2021. szeptember 17. 18:25
És mi lesz velem meg a Bodri Kutyával, Tiszteletes Úr? Ez azért csak abszurdum, hogy nem élhetünk boldogan együtt, csak azért mert a házasságot csak az emberi fajon belül (!) engeditek kötni! Fajjista társaság! Ébresztő! 2021-et írunk, ez nem a közepkor!
egyvilág
2021. szeptember 17. 14:13
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml (A kisbetűt ki lehet hagyni benne.) Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
MZXX
2021. szeptember 17. 12:18
A farok csóválja a kutyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!