Moszkva: az Egyesült Államok bizonyítottan beavatkozik az orosz választásokba

2021. szeptember 12. 17:18

Az orosz külügyi szóvivő szerint amerikai informatikai nagyvállalatok támogatják a Navalnij csapata által kidolgozott „okos szavazás” nevű projektet.

2021. szeptember 12. 17:18
null

Zaharova szerint amerikai informatikai nagyvállalatok támogatják az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus csapata által kidolgozott „okos szavazás” nevű projektet, amelynek célja a választásokon azoknak a jelölteknek a támogatása, akik a kerületükben a legnagyobb eséllyel vehetik fel a versenyt a kormányzó Egységes Oroszország párt jelöltjével szemben.

Az orosz szóvivő közlése szerint amerikai részről a kérdést még nem kommentálták

Pénteken John Sullivan amerikai nagykövetet bekérették a moszkvai külügyminisztériumba, ahol Szergej Rjabkov tárcavezető-helyettes fogadta és

kategorikusan elfogadhatatlannak” nevezte az orosz belügyekbe való beavatkozást.    

„Konkrét tényeket mutattunk be az amerikai félnek, amelyek bizonyítják, hogy az Amerikai Egyesült Államok területéről, amerikai internetes monopóliumok tulajdonában lévő és moderált internetes platformok segítségével, egyértelműen beavatkoznak belső folyamatainkba – a politikai folyamatokba, a választási folyamatokba, a választásokba –, ami dokumentáltan bizonyított” – nyilatkozott Zaharova a Szolovjov Live YouTube-csatornán.    

Az orosz szóvivő közlése szerint amerikai részről a kérdést még nem kommentálták. Zaharova emlékeztetett, hogy az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) az elmúlt hetekben amerikai online cégeket szólított fel az "okos szavazást" támogató oldalak és termékek eltávolítására és ezek oroszországi elérhetőségét blokkolta. Zaharova a Ragyio Rossziji adónak nyilatkozva rámutatott, hogy

az „okos szavazás” szervereinek IP-címe túlnyomórészt amerikai.

A szóvivő a Roszkomnadzorra hivatkozva azt állította, hogy a projekt központi elemét jelentő alkalmazást a Pentagonhoz köthető szakemberek fejlesztették ki.

(MTI)

Címlapképen: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus.

Forrása: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2021. szeptember 12. 22:22
Ez nem beavatkozás, hanem a demokratikus értékek exportja.
nempolitizálok
2021. szeptember 12. 20:19
Sittre az egész társasággal. Mindenkivel, aki külföldről kap támogatást. Az USA pontosan ugyanezt csinálja.
sersem
2021. szeptember 12. 19:37
Már csak valami szellemi fogyatékos orosz Biden hiányozna ennek a kurva bolygónak.
llnnhegyi
2021. szeptember 12. 18:34
Biden kavar Oroszországban. Gyengébbnek találja Afganisztantol, Vietnámtol?? Bátor alvógép!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!