Merkel: Az autóipar nem a probléma, hanem a megoldás része a klímaváltozásban

2021. szeptember 07. 16:47

Angela Merkel német kancellár kedden Münchenben a nemzetközi autóipari és mobilitási kiállítást (IAA Mobility) megnyitó beszédében fejtette ki véleményét.

2021. szeptember 07. 16:47
null

 A kancellár rámutatott, hogy a Frankfurtból Münchenbe költöztetett, új néven és új koncepcióval megrendezett szakmai vásáron – amelynek  hivatalos neve korábban nemzetközi autókiállítás (Internationale Automobil-Ausstellung - IAA) volt – már minden német autógyártó társaság bemutat mindennapi használatra alkalmas elektromos autókat, holott néhány éve többségük legfeljebb tanulmányautókkal, kísérleti modellekkel jelentkezett. 

Az elektromobilitás jelentőségét mutatja az is, hogy az év első hét hónapjában

370 ezer elektromos meghajtású és plugin hibrid kocsit állítottak forgalomba Németországban,

ami több mint hatszoros növekedés tavalyhoz képest.    

Azonban a klímavédelmi szempontból fenntartható mobilitásért dolgozva nem szabad végérvényesen elköteleződni technológiák mellett, hanem ki kell használni minden ígéretes innováció, péládul a szintetikus üzemanyagok és a hidrogénhajtás lehetőségeit is – mondta Angela Merkel.

(MTI)

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. szeptember 07. 20:10
Angi azt hiszi, ha ilyen barbatrükköket mond, ettől majd megoldódik a probléma. Pedig nem.
zsellér péter
2021. szeptember 07. 19:45
Csak egyetlen kérdés. Ma kb 1000 benzinkút elég az egész országban. Az elektromosokhoz annyi töltő kell ahány kocsi van, mondjuk 2 millió. 2 millió oszlop,vezetékkel,hálózattal. Ezek előállítása önmagában kornyezetszennyezobb mint a dízel karosanyag kibocsátás.es akkor még a belevaló áramot meg se emlitettuk
Daily
2021. szeptember 07. 18:25
Csak az a baj, hogy a szénerőmű amiből tankolják az elektromos autókat az kb annyira high-tech mint egy gőzmozdony.
nempolitizálok
2021. szeptember 07. 18:05
Na ja, főleg a sok füstölő dízel. Álprobléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!