Új módszert fejlesztettek ki a lengyel fanatikusok a meccs előtti térdelés meghackelésére

2021. szeptember 30. 20:52

„Térdelj őfelsége előtt” – állt a Legia Varsó ultráinak élőképén a Leicester City elleni meccsen.

2021. szeptember 30. 20:52
null

A lengyel-angol meccsel elinduló szeptembert egy lengyel-angol mérkőzés zárta: míg szeptember elején a lengyel válogatott fogadta a friss Eb-ezüstérmes angolokat a vb-selejtezőkben, addig csütörtök este a Legia Varsó látta vendégül a Leicester City-t az Európa Liga csoportkörének második fordulójában.

Amint arról lapunk is beszámolt, a  lengyel-angol válogatott meccs elején a szigetországiak – mint néhány nappal korábban a Puskás Arénában – letérdeltek, gesztusukat azonban óriási füttykoncert fogadta.

Az azóta eltelt pár hét alatt a varsói fanatikusok kifejlesztettek egy másik módszert a Nyugatról induló térdelési gesztus elleni tiltakozásképpen. Ismert: amióta Nyugaton elterjedt a rasszizmus elleni tiltakozás ezen formája, a közép-európai országok focicsapatai – játékosai és szurkolói – nem éppen lelkesednek érte: tavasszal a cseh Slavia Praha futballistái maradtak állva a kezdőrúgás előtt az Arsenal elleni meccsen, de emlékezetes a nyár eleji magyar-ír felkészülési meccs is, amikor a magyar játékosok sem térdeltek,

helyette a mezükön lévő „Respect” feliratra mutatva tiltakoztak a rasszizmus ellen.

A lengyelek új módszere egy – a Varsó szurkolóitól amúgy sem idegen – hatalmas élőkép kifeszítése volt a B-közép mögé. A molinón egy koronás fej látható alatta  pedig a „Kneel before his Majesty”, azaz „Térdelj őfelsége előtt” feirat díszelgett: a kezdőrúgás előtt tehát ez előtt térdeltek le a Leicester játékosai.

A meccset egyébként óriáis meglepetésre a hazai csapat nyerte meg, a lengyelek Emreli 31. percben szerzett góljával diadalmaskodtak a Premier League egyik élcsapata felett.

Íme, egy másik kameraállásból:

Képek forrása: Facebook

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2021. október 01. 20:20
Csak kíváncsi voltam, kinek a képe. Mit mondjak, lehetne még fokozni, de így se rossz.
Zokni
2021. október 01. 12:45
Nem baj, hogy ez így sima rasszizmus? Csak kérdem.
Andr1s
2021. október 01. 12:11
Legjobban Orbán Viktorra hasonlít, ami persze nem baj:)
jobbközépen
2021. október 01. 11:58
Kíváncsian várom hogy mit talál ki az UEFA a lengyelek megbüntetésére Mert hogy a telefon már ment az biztos , mint a halál vagy az adó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!