Griezmann visszatért az Atléticóhoz

2021. szeptember 01. 10:52

A francia világbajnok két éve igazolt a Barcelonához.

2021. szeptember 01. 10:52
null

Antoine Griezmann az FC Barcelonából visszatért az Atlético Madrid labdarúgócsapatához, amely kölcsönadta Saúl Níguezt a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-nek. A franciákkal 2018-ban világbajnok Griezmann két évvel ezelőtt – 120 millió euró ellenében – igazolt a fővárosi klubtól a katalán együtteshez. A klubok közleménye szerint a Barcelona egyéves kölcsönadásban állapodott meg a támadó volt együttesével. Hozzátették: a szerződés bármely csapat számára lehetőséget kínál a kölcsönadás, illetve -vétel egyéves meghosszabbítására. A Barcelona tájékoztatása alapján lehetséges vételi opció is szerepel a szerződésben – ami spanyol sajtóhírek szerint 40 millió euró -, illetve a bajnoki címvédő madridiak teljes egészében átvállalták Griezmann éves fizetését.

A katalánok honlapjának közlése szerint

a 30 éves futballista 102 tétmérkőzésen lépett pályára

– ezeken 89-szer a kezdőcsapatban - és 35-ször volt eredményes csapatukban. Az Atlético Madrid keretéből ugyanakkor távozott Saúl Níguez, a 26 éves középpályás 2008 óta volt a klub játékosa, és egyéves kölcsönadási időszakát leszámítva 2012-től tartozott az első kerethez. A madridiaknál 340 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. A londoni együttes egy évre vette kölcsön a spanyol válogatott játékost, sajtóhírek szerint 5 millió euróért, és jövőre 40 millió euróért végleg megszerezheti a tulajdonjogát. Marina Granovszkaja, a Chelsea klubigazgatója kiemelte: tapasztalt, azonnal bevethető, képességeit már a legmagasabb szinten is bizonyító labdarúgót szerződtettek, akire fontos feladatok várnak az idényben öt versenysorozatban is érdekelt klubnál.

(MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2021. szeptember 01. 20:29
Nem tudom a mostani ütőképes Suarez Correa Carrasco Joao Felix Diego Costa sorba hova teszi Simeone majd. Nélküle sikeresebb volt az Atletico. Lehet középre kerül Llorente mellé. Meglátjuk, én kedvelem, Simeone nagy mágus, jó meccseket fogunk látni az Atleticótól, szerintem most ők a legjobbak. A Barca meg a Reál még nem állt úgy össze.
KannibálTatárÚr
2021. szeptember 01. 16:54
A Barcának katasztrofális játékospolitikája van. Megvett három francia középhátvédet, Az egyiket már 30 évesen. (Nincs is már ott). Egyikkel sem elégedettek. Megvette Grizmant és Coutinhot. Egyenként 100 millión felül. Egyikkel sem elégedettek. Dembelé csak itt-ott játszik. Erre nagyon drága volt. Megvették a nagy tehetség Vermaelent. Alig játszott valamit. Bár Rakitics elég sokat játszott, nem illett a Barcelona stílusához. Arthur nem volt 1. osztályú játékos. Megvették. Vidal nem volt jó tartaléknak sem. Ibrahimovics mindenhol jól teljesített. A Barcán kívül. (Túl magas volt az akkori edzőnek, aki nem szerette a 170-en felüli játékosokat. Pikét is el akarta adni). Neymar a Barcában lett jó játékos. Elüldözték. Suarez ma is jól teljesít az Atleticoban. Eladták, ma nincs gólszerzőjük. A csúcs Messi. A világ legjobb játékosán túladtak teljesen ingyen. Ehhez még szereztek egy milliárd euro feletti adósságot. Puyol és Xavi távozása után egy játékost sem tudtajk szerezni, aki erősítés lett volna, ill. eladták.
Gregorius
2021. szeptember 01. 16:25
Hiába rugott pár gólt, érezhetően nem tudott beilleszkedni a Barcába.
lazio154
2021. szeptember 01. 12:01
Barca szurkoló barátom mondta. A legnagyobb kő leesne a szivünkről, ha Griezmann visszamenne Madridba. Aztán melyik csapatba kérdezem? Mindegy, mind gyengülni fog vele. Jól leküzdötte magát 2 év alatt, olyan magyaros... Soha nem felejtem: Visszaküldték a labdarugónkat. a riporter kérdezgeti. -Miért jött haza, nem ment a játék? - De a játék remekül ment, a vezetők és a szurkolók is nagyon szerettek. -Akkor nem értem a hazajövetelt! -Tudja a nyáron 2 játékost is vett a posztomra a volt csapatom. -Akkor csak nem ment a játék? -Mondom remekül ment a játék, csak nem velem képzelik el a jövőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!