A Deutsche Welle szerzője nehezményezi, hogy nincs elég bevándorló a Bundestagban

2021. szeptember 18. 09:43

A portál szerkesztője szerint nem tükrözi a Bundestag összetétele a társadalom sokszínűségét.

2021. szeptember 18. 09:43
null

Minden negyedik német állampolgár bevándorló hátterű, mégis, a szövetségi parlament képviselőinek kevesebb mint 8 százaléka külföldi gyökerű. 

Németország elvesztette a kapcsolatát a valósággal”

írja Maissun Melhem a Deutsche Welle hasábjain.

A szerző felteszi azt a kérdést, hogy a német politika is ugyanolyan sokszínű és multikulturális, mint például Berlin utcái, valamint, hogy a Bundestag összetétele eleget tesz-e a német alaptörvénynek, képviselői vajon tényleg mindenkit képviselnek? 

Jelenleg a 709 képviselő közül csak 58 bevándorló hátterű, és a helyzet nem a mostani szövetségi választásokkal fog megváltozni, ami a választási poszterek is árulkodnak: a legtöbb jelölt fehér – írja a Melhem. Ffelhívja a figyelmet, hogy az ötvenes évektől kezdve vendégmunkások milliói mellett mintegy 6 millió bevándorló érkezett Németországba. Melhem végkövetkeztetése az, hogy a Bundestag összetétele nem tükrözi a német társadalmat

Bevándorló hátterű ország vagyunk”

– zárja publicisztikáját egy, a német államfőtől, Frank-Walter Steinmeiertől származó idézettel.

Nyitóképen: Markus Söder és Armin Laschet találkozása. Fotó: Daniel Karmann / DPA / AFP

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. szeptember 21. 14:43
Szerintem az kerül be, akire szavaznak... ha kevés bevándorló hátterűre szavaznak, akkor vagy nem indulnak elegen, vagy nem szavaznak rájuk elegen (mert nem ő a legalkalmasabb jelölt a körzetben). Így vagy úgy - hülyeség fajra/nemre kvótázni. Legyen több alkalmasabb jelöltjük és akkor nagyobb arányban fognak bekerülni. Senki sincs elnyomva, hogy ne pályázhasson képviselőnek. Ja, hogy nincs köztük elegendő alkalmas ember a feladatra?... ilyenkor jönnek a liberók és kvóta kényszerítéssel teszik be a képviselőházba az alkalmatlanokat is.
Tiszafa
2021. szeptember 19. 20:38
"A Deutsche Welle szerzője nehezményezi, hogy nincs elég bevándorló a Bundestagban." Majd lesz...nem is olyan sokára. Erről egy Mórickás vicc jut eszembe: Az iskolában rövid verseket kellett írniuk házifeladatként a gyerekeknek. A tanító néni szólítja Mórickát, hogy olvassa fel a versét. - A tengerben áll egy szűz / A Nap a szemébe tűz. Miközben halkan mormolja imáját / A víz csendesen mossa a ...térdét. - Na de Móricka! Hol itt a rím? - kérdi a tanító néni. Mire Móricka: - Csak semmi aggály / Lesz rím, ha jön a dagály. A németeket is hamar elönti majd a muzulmán dagály.
DonCiccio
2021. szeptember 19. 09:43
Én már a piros mentőmellénnyel együtt választójogi kártyát is adnék nekik még Afrikába, az NGO hajón már szavazhatnak is a német tartományi választások jelöltjeire Aztán a Bundestagba már németet be se engednék teljesen jogállamilag bőrszín alapján csak fekete mehetne be
aaabbbccc
2021. szeptember 19. 07:45
szerintem a DW-nel keves a bevandorlo ujsagiro ezt a feher not ki kell rugni es a helyere felvenni barkit, akinek sotet a bore megneznem ennek a nonek a kepet, ha ez megtortenne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!