Brüsszel vizsgálja, megvonhatók-e az uniós pénzek a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. szeptember 18. 10:49

Brüsszel vizsgálódik a homofóbnak bélyegzett jogszabály miatt.

2021. szeptember 18. 10:49
null

Az Európai Bizottság azt mérlegeli, hogy a jogszabályi változtatások a jogállamisági rendelet hatálya alá esnek-e, azaz az EU pénzügyi érdekeit veszélyeztető módon sértik-e a jogállami normákat – írja a Népszava.

A testület annak is utánanéz, hogy a homofóbnak minősített előírások nem mennek-e szembe a közösségi büdzséből származó források odaítélésének a feltételeivel. Minderről az Európai Parlament zöldpárti képviselőinek egy csoportját értesítette írásban Nicolas Schmit szociális és foglalkoztatási politikáért felelős biztos.

Az Európai Bizottság azt is vizsgálja, hogy a magyar jogszabályok bármilyen módon veszélyeztethetik-e az EU pénzügyi érdekeit is, ami maga után vonhatja az ugyancsak pénzmegvonással járó jogállamisági eljárás elindítását.

A gyermekvédelmi törvény értelmében óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja.

értelmében óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja.

 Nyitóképen: A gyermekvédelmi törvény ellen tüntetők Budapesten. Fotó: Trenka Attila

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. szeptember 20. 21:04
A tömeggyilkos lefizetett EB jobb ha kussol!!!!!!!! Mocskos gyereknyomorító, gyilkos férgek!
Pelso j.
2021. szeptember 19. 16:39
Hogy van munka, azt kapcsolod az eu-s pénzekhez ill az azokat átmenetileg (?) kiváltó devizakötvények bevételéhez? No, mindegy. Beruházások, az érdekes lesz a valóságban, várjuk ki. Az MNB-s árfolyamnyereség sorsát, útját meg inkább ne emlegessük.
Salamander
2021. szeptember 19. 14:31
"Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy a jogszabályi változtatások a jogállamisági rendelet hatálya alá esnek-e"... SEGÍTEK! NEM.
nempolitizálok
2021. szeptember 18. 16:42
Ki fogják fizetni és sajnos ki sem rúgnak bennünket. Szimpla zsarolás ez, persze Orbánnal szemben nem működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!