Meccs közben akartak elvinni négy argentint a brazil egészségügyisek a karanténszabályok megsértése miatt, Messiék levonultak a pályáról

2021. szeptember 05. 21:42

Igazi dél-amerikai sztori.

2021. szeptember 05. 21:42
null

Vasárnap este a dél-amerikai vb-selejtező sorozatban csapott össze egymással a kontinens – és a világ – legjobb csapatai közül kettő, a Messivel felálló Argentína, és a Neymart a soraiban tudó Brazília.

A Brazíliában rendezett mérkőzés – amely eleve feszült hangulatban, sok szabálytalansággal kezdődött – azonban nem tartott sokáig: a 7. percben megjelent a pályán egy brazil egészségügyi illetékes, aki el akarta szállítani a vendégek négy játékosát a karanténszabályok megsértése miatt!

A brazil egészségügyi minisztérium ugyanis  négy argentin játékosnál azonnali karantént rendelt el, mert két héten belül jártak Angliában. Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero volt a „célpont” – olvasható a nemzetisport.hu-n.

A goal.com szerint a futballisták a brazil egészségügyi hivatal szerint szándékosan megtévesztették a hatóságok munkatársait, amikor Brazíliába érkezve letagadták, hogy Angliában jártak volna az elmúlt 14 napban, s nemes egyszerűséggel csak arról számoltak be, hogy legutóbb Venezuelában tartózkodtak (csütörtökön 3–1-re nyert Caracasban az argentin csapat). 

A cikk azt írja, a dél-amerikai világbajnoki selejtezőket helyi szövetségként szervező CONMEBOL már fel is vette a kapcsolatot a brazil hatóságokkal, hogy rendkívüli engedélyeket szerezzenek az argentin játékosoknak, akik így pályára léphetnének a meccsen. Sőt, a szövetség főtitkára, Gonzalo Beloso arról tájékoztatta a Clarin című lapot, hogy nem is lehetne probléma a futballisták brazíliai tartózkodásából, mivel a vb-selejtezőket buborékrendszerben bonyolítják le, a mérkőzések rendezői, így jelen esetben a Brazíl Labdarúgó-szövetség (CBF) pedig vállalta, hogy nem eshet meg olyan, hogy valaki negatív teszteredmények mellett a koronavírussal kapcsolatos bármilyen szabályozás miatt lemaradjon egy meccsről.

Az eset azután nyert sajtónyilvánosságot, hogy a helyi egészségügyi minisztérium felszólította a labdarúgókat és az argentin válogatott menedzsmentjét, hogy vonuljanak azonnali karanténba és amint lehetséges, hagyják el Brazília területét.

A történet érdekessége, hogy a felszólítás csupán néhány órával a két válogatott világbajnoki selejtezője előtt jelent meg...

Itt a videó a világhírűvé vált jelenetről:

 

Frissítés nem sokkal tíz óra előtt: A La Nacion azt írja, a hatóságok nem engedik folytatni a mérkőzést, amíg az argentinok nem cserélik le a három kezdőbe nevezett, a karanténszabály kijátszásával vádolt futballistát.  Lionel Scaloni szövetségi kapitány, és Lionel Messi egyaránt kijelentették, ilyen körülmények mellett az argentinok nem fognak játszani...

Az argentin világsztár állítólag azon veszekszik a brazil egészségügyisekkel, hogy mégis miért most (vagy ma) találták ki, hogy a négy futballista veszélyt jelent a brazil népegészségre, ha már négy napja itt vannak, és a találkozó után amúgy is elhagynák az országot.  

Frissítés 2.0: A dél-amerikai szövetség szerint a mérkőzést nem lefújták, hanem felfüggesztették, és mivel a vb-selejtező FIFA-rendezvény, a jelentések alapján a FIFA Fegyelmi Bizottsága dönt majd a hogyan továbbról. Több dél-amerikai újságíró szerint lesz mérkőzés, csak nem ma.

Egy júniusi szabályozás szerint Brazíliába csak 14 napos karanténkötelezettség mellett léphetnek be azok, akik a beutazást megelőző két hétben megfordultak Angliában. A helyi hatóságok szerint az argentin labdarúgó-válogatott négy tagja is megtévesztette a határellenőröket, amikor a Brazília elleni vb-selejtezőre utazva letagadták, hogy a szigetországban jártak – holott mind a négyen a Premier League-ben légióskodnak és az útlevelük alapján egyértelmű, hogy nincs két hete, hogy elhagyták Angliát – olvasható a sportoldalon.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. szeptember 07. 07:00
A focisták és a szurkolók szuperterjesztők.
Tehetős Totó
2021. szeptember 07. 04:19
Bagatell. Pesten 3,99 ember huhogni látszott.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 06. 09:52
Braziloké a mérkőzés 3-0-val. A többit megbeszélhetik utána.
Akitlosz
2021. szeptember 06. 09:18
A labdarúgók már megint a szabályok felett álló kivételezetteknek képzelték magukat. Kurva sportolók, akik egyenlőbbek még járvány idején is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!