Amerikával szembeni függetlenségük megerősítéséről állapodott meg 13 európai ország

2021. szeptember 25. 14:34

A francia védelmi miniszter szerint erre az afganisztáni események és az AUKUS-partnerség miatt van szükség.

2021. szeptember 25. 14:34
null

Együttműködésük javításáról és Amerikával szembeni függetlenségük megerősítéséről állapodott meg 13 európai ország védelmi minisztere szombaton a NATO-tól független Európai Beavatkozási Kezdeményezés keretében, számol be az Euronews. A francia védelmi miniszter szerint erre az afganisztáni események és az AUKUS-partnerség – a Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ausztrália között kialakított szövetség – miatt van szükség.

„Ezek az események megmutattak valamit, amit már így is tudunk. Európának saját magáért kell kiállnia, képesnek kell lennie saját magáért cselekednie, az állampolgárai biztonságának érdekében” – fogalmazott Florence Parly.

(Fotó: YouTube)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2021. szeptember 29. 12:10
Milyen fontos lett Macron-nak az európai emberek biztonsága hirtelen. Micsoda álszentség, micsoda képmutatás.
rókabácsi
2021. szeptember 28. 17:09
europa már nincs! csak egy idíota gyülekezet az egész!
u.cserkész
2021. szeptember 28. 16:34
Mi a fene ez? És minek. Mire való az EU, meg az álmodott Európai Egyesült Államok, ha a bandán belül is kisebb gittegyletek alakulnak. Nagy-Brit. az Egyesült Államok, Ausztrália szövetséget kötött, angolszász társaság, még Kanada hiányzik. BRICS röviditésű társaság jött össze Kína, Oroszország, Indi, Brazília, Dél-Korea részvételével. Tagjelölt Törökország, Indonézia. Az EU meg kis hülyeségekkel foglalkozik. Ez ám a szép jövő. Már megint rossz helyre álltunk.
tölgy
2021. szeptember 26. 10:09
Hűha! Az aláíró országok mind a fejlettnyugat része. Akkor lesz újra Varsói Szerződés is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!