A román hatóságok beismerték, hogy tehetetlenek a medvékkel szemben

2021. szeptember 11. 13:25

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter azt mondta, minden olyan megyében nő a medvék száma, ahol nem irtják őket törvénytelenül.

2021. szeptember 11. 13:25
null

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter pénteken munkalátogatást tett Bákó megyében és tartott egy sajtótájékoztatót is a prefektúrán, számol be a Főtér. És többek közt ezt találta mondani a sokakat kínzó medvekérdés kapcsán:

Mivel 2016 óta nem létezik semmiféle hivatalos becslés a medvepopulációról senki se tudja megmondani, hány medve él egy adott területen, de egyre nő a segélyhívások száma, továbbá évente nő a bejelentett károk száma. Ezek után mondta ki a miniszter közvetve, hogy a hatóság tehetetlen a medveinvázióval szemben.”

Ezután kifejtette, hogy a hatóság tehetetlen a medveinvázióval szemben, mindezt így csomagolta:

„Az adatok alapján arra a következtetésre jutunk, amely öt évi be nem avatkozás után természetes is: a medvepopuláció minden olyan megyében nő, ahol nem terjedtek el a törvénytelen irtómegoldások. Ahol az emberek elvesztették a türelmüket, törvénytelen eszközökhöz kezdtek folyamodni, például mérget tettek ki, hurkot vetettek vagy élelmet helyeztek a sínekre, hogy a vonat elüsse a medvét.”

Emiatt a Keleti-Kárpátoktól keletre sokkal kevesebb a medve – mert itt jobban elvesztették a türelmüket az emberek –, mint Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Beszterce megyékben.

(Fotó: Az emberek közelségéhez hozzászokott fiatal barna medve az erdélyi Kovászna megyében található Torja község közelében 2021. augusztus 21-én.MTI/Veres Nándor)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. szeptember 12. 12:55
Nem tudom, hogy hallottak-e már vadgazdálkodásról?
-Zsolt-
2021. szeptember 12. 10:12
"mérget tettek ki, hurkot vetettek vagy élelmet helyeztek a sínekre, hogy a vonat elüsse a medvét.” Aki ilyet tesz, az nem ember, de még csak nem is állat. Miért nem hívják meg a mi főkeresztényünket? https://coub.com/view/1x2mdw
annamanna
2021. szeptember 12. 00:43
Kimaradt: "Hogy ettől az RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter nem lesz népszerűbb, az biztos. De legalább őszinte volt." Ismétlem, mert fontos: "Hogy ettől az RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter nem lesz népszerűbb, az biztos. De legalább őszinte volt." Bár a magyarországi magyar politikusokról is ezt írnák az újságok: "Hogy ettől .... a környezetvédelmi miniszter nem lesz népszerűbb, az biztos. De legalább őszinte volt." De ezt már csak azért sem írhatja le a magyarországi sajtó, mert Magyarországon egyáltalán nem létezik környezetvédelmi miniszter, sem hazudós, sem igazmondó!
zara
2021. szeptember 11. 21:46
lófasz... csaka jogi védettségét kell törölni és akkor magától megoldódik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!