Oregonban nem kell tudni írni, olvasni és számolni az érettségihez

2021. augusztus 10. 14:44

Oregon kormányzója új törvényt írt alá, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy érettségizzenek anélkül, hogy bizonyítanák, tudnak írni, olvasni vagy számolni.

2021. augusztus 10. 14:44
null

Kate Brown kormányzó megszüntette azt az eddig meglévő, az állam által támasztott követelményt, miszerint a diákoknak bizonyítani kell az érettségihez, hogy az alapvető írási és számolási készségek birtokában vannak. A kormányzó pénteken elutasította azt, hogy kommentálja, miért is támogatja a fenti alapkövetelmények felfüggesztését – jelentette az OregonLive.

Charles Boyle, a kormányzó kommunikációs helyettese szerint a kormányzó azért írta alá a törvényjavaslatot, mert 

Hozzátette: „Ezeknek a közösségeknek a vezetői újra és újra a méltányos érettségi szabályok mellett érveltek és a kibővített tanulási lehetőségek  támogatását szorgalmazták.” A törvényhozók így a 2021-es jogalkotási ülésszakban hagyták jóvá a „tanulási lehetőségek jelentős bővítését a fekete, bennszülött és színesbőrű diákok támogatására”. A törvényhozás demokratái többségében támogatták a „hosszútávú jártassági követelmények” megszüntetését az állami érettséginél, míg a republikánusok kritizálták az új törvényt a tanulmányi színvonal csökkenése miatt. 

(MTI)

Fotó: Richard BOUHET / AFP

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2021. augusztus 11. 20:46
A csőcselék csodálatától, piedesztálra emelésétől és a saját jó-emberségétől teljesen eszét veszett fehér humán értelmiség szét fogja szaggatni és Dél-Afrika szintjére fogja letaszítani ezt azt országot. A demográfia amúgy is ebbe az irányba tolja, de a világot óvodás szintre gyagyásító, a tudást relativizáló, sőt, szükségtelennek ítélő bölcsészek teljes gőzzel tolják a szakadékba. Köszönjük liberálisok... De jó, hogy nálunk nem ti kormányoztok !!!
matykox
2021. augusztus 11. 08:33
Ez igen. Az "ámerikai kultúra" nagy dicsőseége!! Hurrá, egyenes úton a Haiti ("a világ első néger köztársasága") viszonyok felé! 70% fölötti a munkanélküliség, viszont van nyomor és bűnözés dosztig!! Ugye, ez is egy "kultúra".
Weltumsegler Jonatán
2021. augusztus 11. 08:02
Oregon állam következő törvénye: Aki akar visszamászhat a fára...
Reszelő Aladár
2021. augusztus 11. 07:32
Gondolom ez az idézőjeles könnyítés csak a jelzett csoportoknak jár. Vagyis a elnyomó fehéreknek továbbra is kötelező. Innentől pedig majd az egyetemeket és a teljes munkaerő piacot kell átformálni, miszerint a fehérek tudással és a többiek tudás nélkül megszerzett papírja egyenértékű. Ez könnyen fog menni, hiszen arrafelé mindenki az, aminek gondolja magát, ha olimpiai bajnok akkor jár az érem, ha fizikus, akkor jár a labor és a katedra, ha orvos akor mehet is műteni. Én maradnék a magunk elnyomó iskolarendszerében. És remélem akikkel eztán találkozom majd, ők sem Oregonban végeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!