Orbán Viktor részt vesz a Bledi Stratégiai Fórumon

2021. augusztus 31. 14:31

A szervezők tájékoztatása szerint a panelbeszélgetések a BSF honlapján keresztül élőben követhetők.

2021. augusztus 31. 14:31
null

Az Európa jövőjéről szóló tanácskozáson az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökén kívül részt vesz mások mellett Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Görögország miniszterelnöke, valamint Szerbia elnöke, és a fórumra meghívták az uniós tagállamok több korábbi állam- és kormányfőjét is. 

A szlovén kormány által szervezett tanácskozásnak ebben az évben kiemelt témája Európa ellenállóképességének fokozása annak érdekében, hogy hatékonyabb válaszokat adhasson a kontinens előtt álló kihívásokra. Szó lesz a koronavírus-járvány utáni újjáépítésről, a digitális és zöld átalakulásról, az Európai Unió bővítési folyamatáról. A szervezők tájékoztatása szerint a panelbeszélgetések a BSF honlapján keresztül élőben követhetők.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. augusztus 31. 17:16
Okos dolog, de biztosak lehetünk, hogy a mítinget ott fogják elhallgatni, ahol csak lehet. Ugye, a szabadság és a függetlenség normái szerint ...
Takita
2021. augusztus 31. 17:02
Bled szlovéniai város már szerepelt a magyar történelemben. Itt írták alá 1938.augusztus 29-én Magyarország és a Kisantant állami közötti u.n. Bledi Egyezményt Ebben a Kisantant elismerte hazánk fegyverkezési egyenjogúságát, Magyarország pedig lemondott a revíziós igényei erőszakos érvényesítéséről. Magyarország jól jött ki ebből az egyezményből. A Kisantant rövidesen megszűnt, Csehszlovákia helyén Szlovákia és Cseh-Morva protektorátus jött létre. A felvidék magyarok lakta részét az I. Bécsi döntés Magyarországnak ítélte. Románia 1940-ben a II. Bécsi döntésben, önként átadta Észak-Erdélyt Magyarországnak! (Igen önként.Hiába mondják a románok nem volt agresszió. A két hadsereg közt nem volt fegyveres konfliktus.) A Délvidék magyarlakta területeire pedig Jugoszlávia széthullása után vonult be a magyar hadsereg. Volt viszont egy picike fegyveres konfliktus a magyar és a szlovák hadsereg között a Kárpátalja visszavételekor.De az már más ügy.
Pelso j.
2021. augusztus 31. 16:45
Az említett témákkal kapcsolatban az EU-nak konkrét, részben már működő koncepciói vannak. A fórumon résztvevők most megjátsszák, hogy majd ők feltalálják a meleg vizet?
KötőDániell
2021. augusztus 31. 16:06
Elszigetelődött! Senki sem akar szóba állni vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!