Nem ad kávét és süteményt a beoltottaknak egy osztrák vendéglátóhely

2021. augusztus 13. 12:58

A helyi polgármester megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést. 

2021. augusztus 13. 12:58
null

Az idilli osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl település bizarr módon került az elmúlt napokban az ausztriai hírekbe – írja az Index. A település egyik biobolttal is rendelkező vendéglátó egysége nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni, a kávé és sütemény csak az oltással nem rendelkező vendégeinek jár – hívta fel blogjában a figyelmet a jelenségre Kovács Balázs Ausztriában élő turisztikai szakértő, hivatkozva az ORF-re.

A helyi polgármester, Josef Weikinger megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést. A városvezető nem tulajdonít nagy jelentőséget a dolognak, a demokrácia a vitákról és a konszenzusról szól szerinte. A Wolfgang-tó régió turisztikai egyesülete ugyanakkor elítéli a lépést.

Ausztriában május 17-től nyithattak újra a vendéglátóhelyek, amelyeket a mai napig szigorúan csak az úgynevezett 3G szabály alapján, „zöld útlevéllel” lehet igénybe venni. A zöld passzushoz igazolást az kaphat, aki a gyógyult, oltott vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik – emlékeztet az Index.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTVA/Bizományosi: Lehotka László

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik