Mussolini öccséről nevezne el parkot a Liga politikusa Róma mellett

2021. augusztus 12. 21:52

Benito Mussolini egykori olasz miniszterelnök öccsének nevére keresztelné vissza a Rómától délre fekvő Latina egyik parkját Claudio Durigon, a Liga jobboldali párt egyik képviselője.

2021. augusztus 12. 21:52
null

A képviselő, aki a gazdasági minisztérium államtitkár-helyettese is,  egy latinai politikai gyűlésen terjesztette elő javaslatát: a város egyik parkja viselje ismét a szocialistából fasisztává vált volt olasz miniszterelnök, Benito Mussolini öccsének nevét. A helyi lakosság kirándulásainak, sportrendezvényeinek, családi programjainak parkja korábban már viselte Arnaldo Mussolini nevét, de 1992-ben a város vezetése átkeresztelte Giovanni Falcone és Paulo Borsellino nevére. A szicíliai maffia elleni küzdelemben jelentős szerepet játszott két vizsgálóbírót a szervezett alvilág gyilkolta meg.    

Az 1885-ben született Arnaldo Mussolini az 1914-ben alapított és a rendszer politikai támogatójának tekintett Popolo d'Italia című lap egyik vezetője volt. Jóval a második világháború előtt, 1931-ben halt meg.    

– fogalmazott Claudio  Durigon. A politikus javaslatát a Mario Draghi vezette kormánykoalíció több vezető politikusa is visszautasította, Durigon lemondását követelve. Az 5 Csillag Mozgalom (M5S), amely néhány napja a volt kormányfő, Giuseppe Conte személyében új vezetőt választott magának, még a kormány elleni  bizalmatlansági indítvány benyújtását is felvetette arra az esetre, ha  Durigon nem mondana le.

(MTI)

Fotó: Ann Ronan Picture Library / Photo12 via AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. augusztus 14. 04:31
Sok fasiszta disznó minek örül?
LAW AND ORDER
2021. augusztus 13. 11:21
Mostanság valami komcsikról van elnevezve, éppen ideje helyreállítani a NORMALITÁST!!!
diós guba
2021. augusztus 13. 10:04
Minden családban vannak renegátok.
röviden
2021. augusztus 13. 07:28
Ügyes. Rafinált kormányválság-provokáció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!