Merkel szerint a hazájuk közelében kell segíteni a menekülteknek

2021. augusztus 31. 13:19

Az otthonukhoz minél közelebb kell segíteni az afganisztáni tálib fordulat miatt menekültté váló embereknek – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

2021. augusztus 31. 13:19
null

A kormányfő Sebastian Kurz osztrák kancellárral tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az uniós belügyminiszterek keddi értekezletén Németország azt az álláspontot képviseli, hogy

A menekültek előre meghatározott csoportokba, kontingensekbe rendezett befogadásáról majd csak akkor lehet tárgyalni, amikor már látható, hogy milyen nemzetközi menekültügyi folyamatok indulnak be a tálib hatalomátvétel miatt.    

Ugyanakkor az ENSZ menekültügyi főbiztossága szerint egyelőre nem is a határokon átívelő, hanem a belső migráció a „nagy probléma” – tette hozzá Angela Merkel. Sebastian Kurz kijelentette, hogy kormányának álláspontja ismert és változatlan, azaz Ausztria továbbra is elzárkózik újabb afgán menekültek befogadásától.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. augusztus 31. 15:57
Merkelmami! Aki 5 évvel ezelött ilyet merészelt mondani azt "KIÁTKOZTÁTOK"!!! Merkelmami! TEKERED VISSZAFELÉ AZ IDŐK KEREKÉT? Küld vissza a migrijeidet! /vagy inkább zavard vissza őket ha nem dolgoznak!/
magichorze
2021. augusztus 31. 14:17
náci!
luzitanxaver
2021. augusztus 31. 13:59
Nekünk sosincs igazunk. Viszont valami furcsa okból kifolyólag mindig igazunk lesz.
Harangláb
2021. augusztus 31. 13:46
Mikor kér bocsánatot Orbántól és Magyarországtól?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!