Kiírták a Budapest-Belgrád vasút első tenderét

2021. augusztus 10. 08:20

Az eljárás a Ferencváros állomás és Soroksár közötti rész tervezésére és építésére vonatkozik.

2021. augusztus 10. 08:20
null

Kiírta az első tenderét a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt.: a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi, északi szakaszának kivitelezésére, írja a Világgazdaság. A lap beszámolója szerint a nyílt eljárás a Ferencváros állomás és Soroksár közötti rész tervezésére és építésére vonatkozik. A 14 kilométeres szakasz tervezési és az engedélyezési sebessége is 80 kilométer per óra.

Részletek

A pályázat része többek közt

– a villamosított vonal építése, illetve átépítése,    

– új állomási és vonali biztosítóberendezés létesítése,    

– valamint az ideiglenes megállóhelyi peron utasforgalmi és üzemeltetési célú létesítményeinek kialakítása.

Az árajánlatokat szeptember végéig várják. A kiírásban kikötötték, hogy „az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy meghatározzon egy olyan összeget, amely felett az adott ajánlatot érvénytelennek nyilvánítja.” Mint írják: a jelentkezőknek több kitételnek is meg kell felelniük, például

csak olyan cég indulhat a tenderen, ami az előző évben legalább nettó 35 milliárd forint bevételt tud felmutatni vasút- és vágány építésből.

 

Fotó: Jászai Csaba

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2021. augusztus 10. 13:43
Haladóink egy macit képzeltek máris a kezükbe................. :)
Pelso j.
2021. augusztus 10. 10:07
"csak olyan cég indulhat a tenderen, ami az előző évben legalább nettó 35 milliárd forint bevételt tud felmutatni vasút- és vágány építésből." Ezt kiemelten, nagy betűvel kell szemlézni, (ebben az országban) nevetséges. „az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy meghatározzon egy olyan összeget, amely felett az adott ajánlatot érvénytelennek nyilvánítja" Nahát, tényleg, ez a hír része? Fedezet hiányra hivatkozással simán érvénytelennek lehet nyilvánítani bármit, ez alap a közbeszerzések világában, kis szemfényvesztés is ez a rész. Ja, hogy esetleg később, a kivitelezés során fedezeten felül drágul a projekt, havonta több ilyen akad, ugye.
quantum
2021. augusztus 10. 09:46
Már rég a csákányok csattogásától kellene hangosnak lennie a nyomvonalnak! Rutte várhatóan ismét kirohan ellenünk...
wrfri
2021. augusztus 10. 09:39
Ezt sem sietik el, látom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!