Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Már Joe Biden párttársai is kivizsgálnák az afganisztáni összeomlást

2021. augusztus 19. 15:46

Vizsgálatot terveznek indítani a Kongresszus demokrata tagjai, hogy kiderítsék, miért nem készült fel megfelelően az Egyesült Államok a kivonulásra.

2021. augusztus 19. 15:46
null

Jövő héten kezdődnek a meghallgatások, Nancy Pelosi házelnök szerint a Biden-kormány „legmagasabb rangú tisztségviselői” számolnak majd be a Kongresszus tagjainak az afganisztáni összeomlásról és annak következményeiről – írja a Portfolio CBS News alapján. Várhatóan meghallgatják majd Antony Blinken külügyminisztert és Lloyd Austin védelmi minisztert is.

Ez a Kongresszus feladata. Az ellenőrzés. Ez pedig jövő héten elkezdődik”

– mondta Nancy Pelosi, aki egyébként pozitívan nyilatkozott Joe Biden csapatkivonásról szóló döntéséről.

Jelenleg a Demokrata Párt uralja a Képviselőházat és a Szenátust is, viszont a kezdeményezést a Republikánus Párt tagjai is támogatják.

Nyitókép: Jim Watson / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. augusztus 21. 10:12
Tekintsük úgy, hogy volt két rossz választási lehetősége: Marad vagy megy. Utólag úgy tűnik, hogy a maradás lett volna kevésbé rossz válasz, tán eladhatóbb is lett volna, mivel a kivonulás még Trump ötlete volt. A másik dolog pedig a tálib hatalomátvétel. Ha az egész csak jövő tavaszra fejeződik be, akkor biztosan nem szól ekkorát. Ne feledjük, nem a hatalomátvételből lett a balhé, hanem a reptéren folyt/folyó eseményekből. Ezek azok a képek, amelyek azonnal szétzúznak bármilyen narratívát és kommunikációs egyszersmind hitelességi kényszerpályára küldenek bárkit. Ha eddig létezett forgatókönyv Biden-Harris cseréről, akkor ennek a realitása most a legmagasabb. Az egyetlen kérdés, hogy marad-e még hátra valami politikailag kellemetlen-népszerűtlen intézkedés, amit az öreggel meg akarnak csináltatni, mielőtt egészségügyi állapotára való hivatkozással lemond hivataláról. Az emlékiratai már készen állnak, ha a hátralévő döntéseknek megvan a dátuma és azt kommentáló független orgánumok vezércikkeinek a pontos címe, már mehet is a nyomdába. Fizetős beszédet nem tart majd, így a könyvért fizetett összeg lesz a szokottnál magasabb. A gyereknek lesz mit el. . .költeni.
Lion
2021. augusztus 19. 23:07
Nancy Pelosi és a vizsgálat. Röhej és vizsgálat az egész.
illiberator
2021. augusztus 19. 19:10
Előbb Bidé elmeállapotát kéne.
Rocktoberi
2021. augusztus 19. 18:00
Ilyen az amikor megtesznek egy demens, vén hülyét egy szuperhatalom vezetőjének. Valóban garantált a káosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!