Immár Brüsszel is az illegális bevándorlás ellen foglal állást

2021. augusztus 30. 21:25

Az Európai Unió az Afganisztánnal szomszédos és a lehetséges tranzitállamok további pénzügyi támogatásával venné elejét annak, hogy nagyszabású menekülthullám induljon el a dél-ázsiai országból Európa felé – derül ki az uniós belügyminiszterek keddi tanácskozása elé terjesztendő tervezetből, amelyből a hírügynökségek hétfő este ismertettek részleteket.

2021. augusztus 30. 21:25
null

„Az EU eltökélt abban, hogy megakadályozzon egy újbóli ellenőrizetlen, nagyszabású illegális bevándorlási hullámot Európa felé” – olvasható a dokumentumban, amely a többi között az Afganisztánból kimenekített helyi segítők biztonsági ellenőrzéséről is rendelkezik.    

A tervezet közvetve hivatkozik a 2015-ös migránsválságra

– fogalmaz a dokumentum. Afganisztán szomszédai, illetve a tranzitországok, amelyek nagyszámú migránst és menekültet fogadnak be az elképzelések szerint támogatásokat kapnának, az emberek biztonságos és megfelelő elhelyezéséhez, tartós megélhetést biztosítva számukra a befogadó közösségekben.    

A tervezet szerint szavatolni kell azt is, hogy az afganisztáni helyzet ne váljon biztonsági fenyegetéssé az uniós állampolgárok számára.

Ezért a bevándorlók megfelelő biztonsági ellenőrzésére lesz szükség. Az uniós belügyminiszterek kedden rendkívüli ülésen tanácskoznak az afganisztáni helyzetről. A dél-ázsiai országban a radikális iszlamista tálibok kerültek hatalomra, a nyugati államok a kabuli repülőtéren kaotikus állapotok között próbálják kimenekíteni állampolgáraikat és helyi segítőiket.

(MTI)

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1Szkeptikus
2021. augusztus 31. 10:04
Az előbb néztem egy videót, amelyben egy kissé furcsa akcentussal beszélő afgán egyetemista bevallotta hogy országában kb. 80 százalékos az analfabétizmus. Akkor azt hiszem könnyen elképzelhető, hogy mennyire fognak beilleszkedni Európában. (Tegyük fel hogy legalább a szándék megvan erre) Vannak nálunk élő kisebbségiek, akik több száz éves magyarokkal való együttélés után is csak sajátos akcentussal beszélik a magyar nyelvet,és sajnos az átlagos kultúrát még nem egészen sajátították el . Hát akkor csak arra tudok tippelni hogy a bevándorlás nem fogja megoldani Európában még legalább a munkaerő hiányt sem, és hogy mekkora káosz lehet ebből,az még a jövő titka.
Ildikó99
2021. augusztus 31. 09:51
Jah mindenkinek van okos telefonja jobban mint itthon
Ildikó99
2021. augusztus 31. 09:49
Az EU ésKarácsony segítse itthon azokat akinek nincs lakásuk ne a menekülteket
2021. augusztus 31. 09:32
Az ember csak töprengeni tud, hogy mi az a mozgató rugó, ami rávesz egyeseket, hogy a német és más nyugat-európai országok menekült politikáját éltesse, amiben 40% már siker és nem vesz figyelembe semmi más "járulékos" problémát. Arról már nem is beszélve, hogy nem azt mondanák meg, hogy miért jó nekünk több tízezer teljesen más kultúrájú, nem a legjobb munkaerő hírében állók befogadása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!