Gyertyás léggömb miatt küzd már két napja száz tűzoltó Brazíliában a lángokkal

2021. augusztus 24. 07:09

Az országban sokan előszeretettel engednek fel éjjel a levegőbe égő gyertyával léggömböket pusztán a látvány élvezetéért, ami egyébként tiltott.

2021. augusztus 24. 07:09
null

Egyetlen gyertyás léggömb miatt küzd már két napja száz tűzoltó Brazíliában a lángokkal Sao Paulo közelében, a Juquery nemzeti parknál.

Gyertyás „léggömbözés” gyanújával hat embert őrizetbe vettek még vasárnap éjjel, de pár órával később szabadon engedték őket óvadék fejében. Brazíliában sokan előszeretettel engednek fel éjjel a levegőbe égő gyertyával léggömböket pusztán a látvány élvezetéért, ami egyébként tiltott, és bírsággal, de akár börtönnel is büntethető.

A mostani, léggömb okozta tűz vasárnap keletkezett és hétfőre a parknak már 1200 hektár növényzete vált a lángok martalékává.

(MTI)

Nyitókép: Lángok pusztítják a növényzetet az Amazonas-medencében, a brazíliai Rondonia szövetségi államban lévő Porto Velho közelében 2019. szeptember 9-én. A Brazil Űrkutatási Intézet (INPE) szerint az idén már 6404,4 négyzetkilométer esőerdő pusztult el Brazíliában, csaknem kétszer annyi, mint a múlt év hasonló időszakában.
MTI/EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. augusztus 24. 12:20
Nálunk meg lölőznek. Na, az sokkal nagyobb károkat okoz.
Máris Ottokár
2021. augusztus 24. 09:33
Az óvadék nyilván fedezi az okozott károk kezelését és helyreállítását. Ha nem, akkor kissé állítani kéne az óvadék összegén talán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!