Először édesanyjával végzett a plymouth-i „kényszerszingli” ámokfutó

2021. augusztus 13. 22:16

Miután agyonlőtte édesanyját, egy huszonkét éves férfi vérengzésbe kezdett egy devoni város utcáin csütörtökön. A rendőrség kiérkezésének hírére az elkövető magával is végzett.

2021. augusztus 13. 22:16
null

A huszonkét éves Jake Davison testépítő csütörökön az esti órákban meggyilkolta 50 éves édesanyját, Maxine-t, majd rövid, de annál halálosabb vérengzésbe kezdett a devoni városban – adta hírül a Daily Mail.

„Mindenkire rálőtt, aki szembe jött vele”

Mint a portál tájékoztatott: a férfi édesanyja házából kilépve, fekete ruhába öltözve, szó nélkül lelőtte a 3 éves Sophie Martynt és édesapját, a 43 éves Lee Martynt.

A megsebesített gyermeket és apát ráadásul éppen abba a kórházba szállították, ahol az édesanya ápolónőként teljesített szolgálatot, életüket azonban már nem tudták megmenteni.

Az ámokfutó a járókelő édesapa és gyermeke megsebesítése után a 33 éves Ben Parsonagera is rálőtt, aki édesanyja mellett sétált az utcán. Ők könnyebb sérüléseket szenvedtek, jelenleg kórházban lábadoznak. 

A fegyveres ezt követően egy közeli parkban megölte Stephen Washingtont, majd egy fodrászüzlet előtt halálosan megsebesítette Kate Shepherdöt is.

Az elkövető, aki egyébként a városban darukezelőként dolgozott korábbban, ezt követően magával is végzett „abban a hat perces időszakban”, ameddig a fegyveres rendőrök megérkeztek.

Édesanyja korábbi nyilatkozata szerint az ámokfutó mentálhigiénés kezelésre szorult volna

A Daily Mail közölte azt is: a Davison család egyik barátja szerda este azt írta a Facebookon, hogy rokonai, köztük a gyilkos édesanyja Maxine, mentális egészségügyi támogatásért „könyörögtek” Jake számára a COVID miatti bezárásokat követően az NHS-nél (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) és a rendőrségnél is. Mint fogalmazott: „az NHS alapvetően azt mondta, hogy kevés a személyzet, és ennyi. A család még azt is kérte a rendőröktől, hogy nézzék meg őt, mivel ijesztően beszél és furcsán viselkedik, de nem végeztek semmilyen ellenőrzést. És most hat ember meghalt”.

Az elkövető érvényes fegyvertartási engedéllyel is rendelkezett 

Jake Davison azonban még érvényes fegyvertartási engedéllyel is rendelkezett – írja a Daily Mail, hozzáteszik:

a szemtanúk szerint ráadásul „akciófilmekbe illő ismétlőpuskája” volt.
Az ilyen ismétlőfegyverek ugyan legálisak az Egyesült Királyságban, de rögzített tárolókapacitásuk legfeljebb három töltényt tartalmazhat, használóiknak pedig „érvényes Shotgun bizonyítvánnyal” kell rendelkezniük.

Jake Davidson: Az Egyesült Királyságban „több fegyver van, mint gondolják”

Az említett gyilkosságok 22 nappal azután történtek, hogy az elkövető online dicsekedett azzal egy amerikai stílusú tömeggyilkosságról szóló bejegyzésben, hogy az Egyesült Királyságban „több fegyver van, mint gondolják” – tájékoztat a brit portál.

MInt írják: Davison azt is leírta, hogy lenyűgözték olyan korábbi szörnyűségek, mint amilyen az 1987-es hungerfordi mészárlás, mely az egyik legszörnyűbb fegyveres támadás volt Nagy-Britannia történelmében.

Hungerfordban egy munkanélküli férfi 16 embert ölt meg félautomata puskával, valamint kézifegyverrel.

Daily Mail: Egy nihilista YouTuber volt

A Daily Mail jellemzése szerint az elkövető „egy nihilista YouTuber volt, aki arról fantáziált, hogy ő a Terminátor.” Ezen túlmenően az Egyesült Államokból induló „incel” (involuntary celibate, azaz „kényszerszingli”) mozgalomhoz tartozónak vallotta magát, amelyet olyan amerikaiak alkotnak, akik gyűlölettel viseltetnek minden szexuálisan aktív férfi és nő iránt.

Legalább hat tömeggyilkosságot, összesen 44 halálesetet követtek el 2014 óta olyan férfiak, akik vagy magukat incelként azonosították, vagy akik írásaikban vagy internetes posztjaikban említettek az incellel kapcsolatos neveket és írásokat. A kutatók bírálták az incel közösségeket, hogy azok nőgyűlölőek, erőszakra ösztönznek, szélsőséges nézeteket terjesztenek és tagjaikat gyakran radikalizálják.

 A Daily Mail közlése szerint a YouTube és a Facebook csak péntekre törölte a férfi „gyűlölettel teli” közösségi fiókokjait.

Nyitókép: Jake Davison, Reddit

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. augusztus 14. 16:39
"Ezen túlmenően az Egyesült Államokból induló „incel” (involuntary celibate, azaz „kényszerszingli”) mozgalomhoz tartozónak vallotta magát, amelyet olyan amerikaiak alkotnak, akik gyűlölettel viseltetnek minden szexuálisan aktív férfi és nő iránt." Agyára ment a szexhiány, még ha önként is vállalta a szexmentes életet a marha.
benedek77
2021. augusztus 14. 13:42
Ennek a palinak mondjuk annyi köze van a testépítéshez, mint Töfinek, nagyapám kandisznajának.
Mandarin.
2021. augusztus 14. 11:36
Ez az alak hájépítő volt, zsirfejű elmebeteg, semmi köze nem volt a sporthoz, sem a testépítéshez, hülyék voltak azok a belügyesek is akik fegyverviselési engedélyt adtak neki, szép kis hely ez a Nagy Britannia, rossz egészségügyi ellátás, még az őrültek is fegyvert viselhetnek, de nem lehet minden rendőrnek lőfegyvere.
Syr Wullam
2021. augusztus 14. 07:12
Azta, hogy kigyúrta magát a Jámbor a szórólapokkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!