Kerékpárosok a bringasávok ellen: új mozgalom indult az Egyesült Államokban

2021. augusztus 25. 14:37

Egyre több amerikai kerékpáros tiltakozik a kerékpársávok ellen, mert az nem védi meg őket.

2021. augusztus 25. 14:37
null

Egyre népszerűbb hashtag terjed az amerikai kerékpáros aktivisták körében, a közösségi médiában: ez a #PaintIsNotProtection. A hashtaggel megjelölt tartalmakban arra hívják fel a figyelmet, hogy a biciklis sávok felfestése nem elégséges. A balesetek elkerülése érdekében például mindig érdemes fizikai akadályokat telepíteni az autós és biciklis sávok közé.

 

 

Chicagóban rendszeresen használják a #PaintIsNotProtection jelölést.

 

 

A bejegyzések, posztok arra hívják fel a figyelmet, hogy tévednek a városvezetők, amikor csak festékkel jelölnek ki kerékpárutakat. Ez csupán felületi kezelés, mivel területet vesznek el az autósoktól, illetve spórolnak a valódi infrastruktúra kiépítésén.

 

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. augusztus 26. 10:18
KRESZ-erkölcs=00! Naponta 40-50-szer tapasztalom!
Mátyás01
2021. augusztus 26. 09:18
Ezt tuti az Orbán rendelte meg az amerikaiaktól karigeri ellen. :)
kozmosz
2021. augusztus 25. 22:49
Hordozható kerékpársávot szeretnék.
nempolitizálok
2021. augusztus 25. 16:13
A minap végigmentem a körúton bringával és azt kell mondanom, hogy kifejezetten veszélyes. A forgalom eleve nagyon veszélyes, az úttest színvonala pedig sok helyen nagyon alacsony. Karácsonyra és gazdáira a kommunistákra és libernyákokra kifejezetten jellemzőek a látszatmegoldások. A körút járdája széles, bőven elfért volna ott is a bringasáv, az egyik oldalon oda, a körút másik oldalán vissza. A gyalogosoktól padkával elválasztva. Ja hogy az hosszú idő és pénzbe kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!