Az utolsó amerikai katona is elhagyta Afganisztánt

2021. augusztus 31. 07:10

A tálibok történelmi pillanatként értékelték az amerikai erők teljes kivonulását.

2021. augusztus 31. 07:10
null

Az Afganisztánt uraló tálib lázadók történelmi pillanatként értékelték hétfőn, hogy az utolsó amerikai katona is elhagyta az országot, örömünnepet ültek e felett - jelentették hírügynökségek Kabulból. „Ismét történelmet írunk:

az Egyesült Államok és a NATO által, megérte harcolni és áldozatokat hozni érte” – írta a Twitteren Anasz Hakkáni, a tálibok javait igazgató Hakkáni-hálózat egyik magas rangú tagja. Zabiullah Mudzsahid, a tálibok első számú szóvivője azt közölte, hogy az ország elnyerte „teljes függetlenségét”, az utolsó amerikai katonák pontban hétfő éjfélkor elhagyták a kabuli repülőteret.    

Matthieu Aikins, a The New York Times afganisztáni tudósítója azt írta a közösségi médián: „Az égen már nem látni repülőgépet, a tálibok pedig örömükben a levegőbe lövöldöznek.” Ugyanerről számoltak be az AFP hírügynökség tudósítói is. A lövöldözés még kedd hajnalban is tartott beszámolójuk szerint.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Hvadzsa Taufik Szediki

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. augusztus 31. 09:07
Amikor Amerika belement a háborúba, Sybilla megjósolta nekik, hogy hosszú, nehéz küzdelem lesz, de fényes győzelem lesz a vége...Sajnos azt elfelejtették megkérdezni, ki lesz a győztes...:(
makám
2021. augusztus 31. 09:07
kína felkészül.
olajfa1
2021. augusztus 31. 08:52
Nem tudom hogy ez most örömünnep, vagy gyász... A táliboké a hatalom. Az, hogy mit kezdenek vele, és hogy mire jutnak... az tőlük függ. Kun Béla -és "barátai- is megkapták a hatalmat... Aztán mi lett belőle... Annyival a tálibok elöbbre vannak Kun Bélához képest, hogy őket a nép nagy többsége -ma még...- támogatják... az, hogy holnap mi lesz... az a "jövő zenéje"... Az biztos, hogy most már megszünt a "közutálat" oka... most már nem a gyűlöletre kell koncentrálniuk a táliboknak, hanem a társadalom építkezésére...
Csigorin
2021. augusztus 31. 08:04
csak ernem meg hogy Magyarorszagrol is kitakarodnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!