A szlovák államfő megemlékezett a magyarsága miatt megvert lányról, akit az eset miatt bíróság elé akartak állítani

2021. augusztus 25. 20:32

15 éve történt a bántalmazás, ami megrontotta Magyarország és Szlovákia viszonyát, amikor két fiatal megvert egy diáklányt.

2021. augusztus 25. 20:32
null

15 éve történt a Magyarország és Szlovákia viszonyát is megrontó bántalmazás, amikor két fiatal megverte Zsák Malina Hedvig diáklányt. Az évforduló kapcsán közleményt Zuzana Čaputová szlovák államfő. Ebben emlékeztetett, pont a kétoldalú viszony kihűlésekor támadták meg magyarsága miatt a lányt, akinek később se szolgáltattak igazságot és fenyegetések is érték – írja az Új Szó a TASR hírügynökség jelentése alapján. A köztársasági elnök így fogalmazott:

„Az államapparátus ellene fordult – egy átlagpolgár ellen. Az államhatalmat gyakorlók

úgy forgatták ki a törvényt, hogy végül őt akarták bíróság elé állítani,

nem pedig azokat, akik megtámadták. Az elkövetőket sohasem vonták felelősségre. Zsák Malina Hedvig pedig az események és a társadalmi légkör nyomása alatt Szlovákián kívül volt kénytelen új otthont keresni. Később ugyan bocsánatkérésben részesült, de ez csak részleges elégtétel mindazokért a megaláztatásokért, amelyeket évekig el kellett viselnie.”

Malina Hedvig ellen minden eljárást megszüntettek, viszont az ügyet a mai napig nem sikerült teljesen lezárni.

Nyitókép: Pozsony, 2014. április 30. Résztvevők a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Zsák Malina Hedvig melletti támogató tüntetésen Pozsonyban 2014. április 30-án, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil szervezet rendezésében. A transzparensen olvasható felirat jelentése: "Igazságot Hedvignek!" (MTI/TASR/Martin Baumann)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. augusztus 26. 07:32
nempolitizálok 2021. július 10. 15:08 244 Jó és? Ki a szart érdekel ez az ostoba szlovák EU cseléd Caputová.
balbako_
2021. augusztus 26. 06:43
Az első - óvatos -közeledésnek is felfogható. Várjuk a többit is.
kurbitalis
2021. augusztus 26. 03:51
Csak nem elnökválasztás lesz? Kellenek a magyar szavazatok?! - kettős állampolgárság? -nyelvtörvény? -Benes dekrétumok? -helységnév táblák?!
Imre Debrecen
2021. augusztus 25. 23:45
Két dologról van szó: 1.Szép gesztus( amit megfelelően értékelni kell) 2.És ami mögötte van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!