Zelenszkij aláírta: bővítik az ukrán hadsereget

2021. július 30. 11:08

Háborúra készül Ukrajna?

2021. július 30. 11:08
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a hadsereg létszámának növeléséről és a nemzeti ellenállásról szóló törvényt − írja a Kárpáthír. Utóbbi törvény értelmében felkészítik a lakosságot állampolgári feladatai teljesítésére egy esetleges háború kitörése esetén.

Az elnök bejelentése szerint a létszámot 11 ezer fővel egészítik ki, ami azt jelenti, hogy a teljes hadsereg 261 ezer főre növekszik.

„A rendszer létrehozása azt üzeni mindenkinek, hogy az ország készen áll a védekezésre, nem engedi meg a 2014-es események újraismétlődését, és hogy Ukrajna védelme össznépi ügy” − jelentette ki a kormányfő, aki hozzátette, hogy örömmel írja alá a törvényeket.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2021. július 31. 08:39
Mint volt szovjet tagköztársaság, az orosz leleményesség valamilyen formában (még) biztos jelen van! A harckocsikra akár vágóasztalt is szerelhetnek, és a híres ukrán föld gabonája máris a magtárakban pihen. A tüzérség meg bátran riogatja a seregélyeket...
Pista6
2021. július 30. 20:42
Biden keze benne lehet.
nemecsekerno_007
2021. július 30. 13:57
Ukrajna egy határsáv ahol tájszólásban beszélik az oroszt.
forsteandretredjemann
2021. július 30. 13:56
Az USA kivonult Afganisztánból, készülődik haza Irakból is. A palagáz exportot is elengedte. A németek megyegyeztek az oroszokkal, lesz Északi Áramlat. A Déli Áramlat helyett a Törökországba menő vezetékeből lett egy leágazás Bulgárián és Szerbián keresztül. Közép Európába mindkét vezeték tartalma megérkezik, északról az Opal leágazáson keresztül. Két környékbeli országnak van területi vitája Oroszországgal: Ukrajnának és Romániának. Egyiken sem megy át orosz gáz nemsokára. A románok szurkolnak és hatalmas IMF kölcsönöket vesznek fel, hogy az ottani bázisok maradjanak. Az ukránok ezennel fegyverkeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!