Szlovén miniszterelnök: „Képzeletbeli értékek” erőltetése miatt akár össze is omolhat az Európai Unió

2021. július 04. 16:15

Janez Jansa szerint a kettős mérce alkalmazása a leggyorsabb út az összeomláshoz.

2021. július 04. 16:15
null

„Nem lehet egy ítélkezni egy ember felett képzeletbeli európai értékek alapján, a kettős mérce használata pedig a leggyorsabb út az Európai Unió összeomlásához” – nyilatkozta az újságíróknak Janez Jansa szlovén miniszterelnök a Guardian beszámolója szerint abból az alkalomból, hogy Szlovéniai veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

Jansa a fenti mondatát alátámasztandóan Jugoszlávia szétesését hozta fel példaként. „Hat nemzet, három vallás, hat köztársaság, kettő autonóm terület volt és ugyan az ország különböző okok miatt esett szét, de az utolsó szög a koporsón az volt, amikor néhány ember kettős mércét kezdett el alkalmazni” – vélekedett Jansa.

A szlovén kormányfő hozzátette: „Az EU Közép-Európa nélkül nem Európai Unió, hanem csak egy burok”.

Címlapképen: Janez Jansa

Kép forrása: Jure Makovec / AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannah184
2021. július 04. 22:16
A következő célpont Szlovénia lesz és Jansa. Már rábukott a német sajtó, már szidják őket. Az EU parlamentben egy képet lobogtatott Jansa ,amelyen szoci eus képviselók , köztük Timmermans Eus birók társaságában szórakoztak. Uschi ki volt akarja, hogy Jansa megkérdőjelezte a bírók függetlenségét. A szlovén külügyminiszter meg átvitt értelemben ledisznózta Timmemannst.Úgyhogy hamarosan fortyogni kezd az üst, rakják a tüzet a szlovénoknak is.
pumuklik
2021. július 04. 21:29
Szerencsére még nem mindenki vehető meg az EU-ban!
kaszandra
2021. július 04. 21:26
Nagyon jól és bátran megmondta. És röviden, nem kerített nagy feneket neki PC szövegekből.
Emery4919
2021. július 04. 21:03
"képzeletbeli európai értékek", na végre megvan a jelző is Lehet, hogy eccerűen csak én vagyok tájékozatlan, de annyiszor hangzik el a megbuggyant sajtó és az őket követő népszerűséget hajhászó (de milyen népszerűséget is???) politikusok szájából ez a két szó: "európai értékek". De tulajdonképpen mi a lóf@sz is ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!