Szlovákiában pénzt adnak annak, aki egy másik embert rábeszél az oltásra

2021. július 01. 07:34

Jön a Covid-lottó is.

2021. július 01. 07:34
null

Igor Matovič szerdai bejelentésének értelmében Szlovákia is bevezeti az úgynevezett Covid-lottót – írja az Új Szó. Északi szomszédunk hetente maximum kétmillió eurót tervez költeni erre a célra.

A sorsoláson a már beoltottak is részt vehetnek.

Az egykori kormányfő, jelenleg pénzügyminiszter Matovic azt szeretné, ha a heti fődíj nyertesét vasárnaponként a köztévében sorsolnák ki, a napi nyertesek nevét pedig mindennap este hétkor hoznák nyilvánosságra.

A bejelentés értelmében az is pénzjutalmat kap, aki egy másik embert rábeszél az oltásra: ha 50 év alattit, akkor 30 eurót, ha 60 alattit, 60 eurót, ha még idősebbet, akkor 90-et. Az oltás során a rábeszélt személy fogja bejelenteni, hogy ki győzte meg, és adnak neki egy kódot, amivel felvehető a jutalom.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/Balázs Attila

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2021. július 01. 13:21
Nálunk a szocik kapnak pénzt, ha átigazoltatják magukat a dékába. Na jó, de ha pénzt nem is, ígéretet biztos.
cutcopy
2021. július 01. 09:19
Rábeszéllek aztán megyünk sörözni, egy hétre..
békalepcse
2021. július 01. 08:31
Hü de okosak ezek a szlovenszkók. Najon mi a faszé' ennyire fontos a beoltása mindenkinek? Mintha ezzel tényleg túl lehetnénk a kórságon, de ez csak elméletileg sem lehetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!