Orbán Viktor köszönőlevelet küldött Geert Wildersnek

2021. július 10. 07:15

A magyar kormányfő megköszönte a holland Szabadságpárt vezetőjének, hogy kiállt a magyar álláspont mellett a gyermekvédelmi törvényt övező európai vitában.

2021. július 10. 07:15
null

Geert Wilders pénteken a Facebook-oldalán osztotta meg a levelet, amelyet a héten  kapott Orbán Viktortól. A miniszterelnök ebben megköszönte a holland Szabadságpárt vezetőjének, hogy kiállt a magyar álláspont mellett a gyermekvédelmi törvényt övező európai vitában. Mint azt a kormányfő írta, Wilders véleménye is megerősíti azt a nézetet, hogy a kormány jól teszi, amikor kiáll a szülők a gyermekek nevelésére vonatkozó joga mellett.

Egyetlen külső szereplő sem mondhatja meg, hogy a polgárok a saját országukban hogyan éljék az életüket

– húzta alá Orbán Viktor, aki arra is emlékeztetett: az alkotmány hazánkban nemcsak a többség, de a kisebbség jogait, szabadságát és méltóságát is védi.

Ismert, a magyar gyermekvédelmi törvény heves reakciókat váltott ki Hollandiában, Mark Rutte miniszterelnök egyenesen arról beszélt, hogy Magyarországot a kérdés kapcsán „térdre kell kényszeríteni”. Geert Wilders elhatárolódott Ruttétól, azt írta„elnézést kérek emiatt a #Rutte hasznos idióta miatt. Ne feledje, hogy nem a holland emberek nevében beszél.”

. Geert Wilders elhatárolódott Ruttétól, : 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete85
2021. július 10. 13:31
Úristen, van lejjebb, ennyire nem áll szóba a dagival rendes ember csak félhülye náci Putyin ügynökök? Hahahaha....
__Y__
2021. július 10. 09:54
Rutte kijelentései sok szempontból ellenszenvesek és valóban semmi köze nincs hozzá, hogy Magyarországon milyen törvényeket hoznak. Ettől függetlenül részben van igazság abban amit mond, a törvény inkább egy közép-ázsiai unióba illeszkedik, mint az európaiba, ha az ő szempontjából nézzük, akkor azt látja, hogy végtelen pénzt nyom az EU a magyar kormánynak, amely ezek után ezt vagy felszívja vagy EU ellenes propagandát gyárt belőle. Ezek után érthetően veti fel a kérdést, hogy akkor mit keres az EU-ban, ha teljesen szembegy azzal, amit képvisel(?!). Németországon kívül (amelynek gyakorlatilag része a magyar gazdaság) a többi nyugati ország nem sok előnyét látja annak, hogy végtelen pénzt pumpálnak a magyar kormányba. Lényegében a NER elsősorban EU-s pénzekből épült föl. Az mindenesetre jól látszik ebből, hogy az EU mennyire gyenge lábakon álló rendszer, Orbán pedig a maga szempontjából ügyesen használta ki a gépezetben lévő hibákat, hogy saját előnyt kovácsoljon belőle.
Senki99Alfonz
2021. július 10. 09:39
Wilders figyelmeztet, hogy Rutte nem a holland emberek nevében beszél. Orbán sem a magyar emberek nevében beszél, akárhányszor hazudja is ezt. Orbánt a 2018-ban a választók kb 33%-a választotta. Ezek a választók sem kaptak semmi információt arról, hogy ez a notórikus hazudozó milyen mocskos homofób törvényt tervez elfogadtatni a csicskáival. Wilders különben Orbán méltó párja. Azt a teraszt nehéz lesz szanálni ennyi rohadt fasiszta után.
vajda.
2021. július 10. 09:12
Geert egy pária az EU belül, rá akarják fogni, hogy szélsőjobb. Miközben nálunk a szélsőjobbos antiszemiták a libernyákok csicskásai lettek, nekik tapsolnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!