Megölték a haiti elnököt

2021. július 07. 12:37

Fegyveresek vetettek véget Jovenel Moise életének.

2021. július 07. 12:37
null

Fegyveresek szerdára virradóra a rezidenciáján megölték Jovenel Moise haiti elnököt – közölte a karibi ország ügyvivő miniszterelnöke, Claude Joseph.

A támadásban az elnök felesége megsebesült, őt kórházba szállították.

Joseph nyugalomra intette az embereket, hozzátéve, hogy a rendőrség és a katonaság mindent megtesz a rend helyreállítása érdekében.

Haitit belpolitikai válság sújtja. Moisét, aki ellen erőszakos tüntetéseket is szerveztek, korrupció mellett azzal vádolták, hogy bűnbandákkal áll kapcsolatban. Az országban az utóbbi években a bűnözés is elharapózott, a súlyos szegénységgel küzdő sziget egyes részeit fegyveres bandák ellenőrzik.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Orlando Barría

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. július 07. 17:55
Haiti egy kifejezetten szerencsétlen ország. Még emlékszem Papa Doc-ra és a fiára Baby Docra. Az egész teljesen szervezetlennek látszik. Van egy nagy földrengés utána óriási sopánkodás, akkor jönnek az amcsi segélyszervezetek, valahogyan helyrepofozzák a dolgokat, úgy ahogy megy a dolog, de nem megy az önszerveződés.
barang
2021. július 07. 14:30
gondolom a Freedom House-nál ezek után demokratább lesz Haiti mint Magyarország, mondván, ott legalább meg lehet ölni a diktátort.
Petkó Zsigmond
2021. július 07. 13:54
Nem ez az az ország, ahonnan kiirtottak és elkergettek mindenkit, aki a (tejes)kávénál fehérebb? Amúgy faji alapon? Mert így éppen semmi közünk hozzá. Nyugodtan lőjék egymást, a kutyát nem zavarja.
vastaps
2021. július 07. 13:48
...a kedves neje menjen Amsterdam-ba labadozni . (L0L)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!