Meghalt a holland újságíró, akit fejbe lőttek

2021. július 15. 14:31

Peter R. de Vries a kórházban vesztette életét.

2021. július 15. 14:31
null

Elhunyt Peter R. de Vries holland oknyomozó újságíró csütörtökön. De Vriest múlt héten, Amszterdamban lőtték fejbe. A halálhírről a helyi sajtó számolt be, a család közleménye alapján.

Rendkívül büszkék vagyunk rá, ugyanakkor nem találunk vigaszt”

– írták.

Mint arról mi is beszámoltunk, De Vries Amszterdam belvárosában sérült meg, egy környékbeli kórházba szállították. A lövöldözés július hatodikán, kedden, 19 óra 30 perc körül történt az RTL Boulevard televízió dolgozói által használt parkolóház közelében.

A Peter R. de Vries elleni támadással összefüggésben két gyanúsítottat vett őrizetbe a holland rendőrség. A gyanú szerint az elkövető egy 21 éves holland állampolgárságú fiatalember lehetett. Mellette egy Hollandiában élő, 35 éves lengyel férfit is előállítottak, aki a sofőrje volt a menekülésre használt autónak. Vilmos Sándor holland király a támadást követően mély megdöbbenését fejezte ki, és a demokrácia elleni támadásnak nevezte a bűnügyi újságíró elleni merényletet.

A jogállamiságunk sarokkövét jelentő újságírás elleni támadás, s mint ilyen, az alkotmányos rendünk elleni támadást jelent”

– fogalmazott.

De Vries 64 éves volt.

Nyitókép: Remko de Waal / ANP / AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. július 15. 21:50
Rutte, te nyomorék balfék.
olajfa1
2021. július 15. 21:21
Húúú micsoda visítás lenne ha ilyen Magyarországon történt volna!...
fatman
2021. július 15. 20:58
magyarázza el vki, h van-e, ami jobban veszélyezteti a sajtószabadságot, mint az, ha fényes nappal a nyílt utcán végeznek ki újságírókat???? rohadék szemetek!!! _I_
iIonah
2021. július 15. 19:38
Az csak a véletlen műve lehet, hogy a gyilkos sofőrje lengyel volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!