Könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Párizsban

2021. július 15. 11:30

Franciaországban az újonnan bejelentett vírusellenes intézkedések miatt tiltakoztak.

2021. július 15. 11:30
null

Rendőrök tucatjai könnygázzal voltak kénytelenek oszlatni a francia fővárosban egy hatóságilag nem engedélyezett tüntetést. A résztvevők Macron azon terve ellen tiltakoztak, miszerint oltási igazolványt vagy negatív PCR-tesztet követelnének meg augusztustól azoktól, akik étterembe, szórakozóhelyre vagy moziba szeretnének menni. A hatóságok a tüntetők teljes számát tizenkilencezerre becsülték.

A tüntetések a francia fővárosban kezdődtek reggel, amikor a hagyományos Bastille-napi felvonulás éves katonai seregszemléje zajlott, amelyet Emmanuel Macron elnök is figyelemmel kísért. Párizsban mintegy kétezren tiltakoztak szerdán, de olyan vidéki városokban is tömegdemonstrációk alakultak ki, mint Toulouse Bordeaux Montpelier. A belügyminisztérium közölése szerint országszerte összesen 53 különböző tüntetés volt.

Macron hétfőn jelentette be, hogy az új intézkedések keretében kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyi dolgozók számára.

(MTI)

Nyitókép: Samuel Boivin / NurPhoto / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. július 15. 18:20
nem értitek ez DEMOKRATIKUS, AZ ÓJRÓPAI ÉRTÉKEKKEL HARMONIZÁLÓ könnygáz volt, NA
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 15. 18:03
NÁCIK!
zakar zoltán béla
2021. július 15. 16:40
pridepheeng
anna bolena
2021. július 15. 15:48
La gloire de la France.:)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!