Fű miatt maradhat le az olimpiáról a chilei súlyemelő világbajnok

2021. július 03. 14:01

Kannabisz nyomait mutatta ki a doppingvizsgálat a sportoló szervezetében.

2021. július 03. 14:01
null

A tilalmi listán szereplő kannabisz nyomait mutatta ki nála a doppingvizsgálat, így jó eséllyel lemarad a tokiói olimpiáról Chile első számú súlyemelője, a világbajnok Arley Méndez.

A dél-amerikai ország olimpiai bizottságának bejelentése szerint a pozitív teszt nyomán ideiglenesen felfüggesztették, és ha elmarasztaló határozat születik ügyében, három - de minimum egy - hónapos eltiltás vár rá, így kénytelen lesz kihagyni a július 23-án rajtoló ötkarikás játékokat.

A 27 esztendős Méndez, aki idén májusban dél-amerikai bajnokságot nyert, a 2017-es világbajnokságon a 85 kg-os kategóriában diadalmaskodott az egyesült államokbeli Anaheimben, Chile első vb-érmeit szerezve felnőtt vébén. 2013-ban még Kuba képviseletében lett pán-amerikai juniorbajnok és korosztályos vb-bronzérmes.

A kép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lionheart
2021. július 05. 09:05
Ez a szitu pont olyan, mint az a magyar evezős, aki bukott valami érmet kokain miatt. Mégis mi a faszt gondolnak? Elég egyszerű a szabály: van egy lista, amin rajta vannak olyan dolgok, amiket nem lehet fogyasztani, ha versenyezni akarsz. Ha ezekkel lebuksz, akkor eltiltanak. Csak annyi dolga van egy sportolónak, hogy ezeket betartsa. Nem tudom, mi ezen olyan bonyolult.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 05. 07:20
Hormonkezeléstől erekcióra képtelen hímneműek meg indulhatnak.
Freedi
2021. július 04. 08:26
A kibaszott alkohollal nincs gondjuk,igaz százszor rosszabb mint a fű.
Akitlosz
2021. július 04. 02:29
"Fű miatt maradhat le az olimpiáról a chilei súlyemelő világbajnok Kannabisz nyomait mutatta ki a doppingvizsgálat a sportoló szervezetében." Ehhez mi köze van a fűnek? A sportoló miatt nem utazhat a sportoló az olimpiára, mert saját szabad akaratából kábítószert fogyasztott. Szégyellhetné magát az újságíró, amiért a fűre akarja hárítani a felelősséget a sportoló viselkedésért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!