A francia uniós államtitkár „botránynak” nevezte a pedofilellenes törvényt

2021. július 09. 09:44

„A kormányoknak, akik ezt teszik, nincs több keresnivalójuk az Európai Unióban” – szögezte le a homoszexualitását nyíltan vállaló politikus.

2021. július 09. 09:44
null

Clément Beaune „botránynak” nevezte a magyar pedofilellenes törvényt – számolt be az AFP a Le Figaro oldalán. „Az LMBT-embereket hátrányosan megkülönböztető kormányoknak „nincs több keresnivalójuk az Európai Unióban” – fogalmazott a homoszexualitását nyíltan vállaló politikus.

Francia politikus: a diszkrimináció elleni küzdelem egy „kulturális harc”

Mint az uniós államtitkár a France 2 csatornán fogalamzott, szerinte a diszkrimináció elleni küzdelem egy „kulturális harc”, amelyet Európának folytatnia kell. Clément Beaune szerint a jogszabály „összemossa” a pedofíliát és a homoszexualitást. A politikus úgy vélte, hogy a hasonló jelentős európai tendenciák miatt „meg kell erősíteni arzenálunkat”, ugyanakkor a diszkriminatív országokat sem kell kizárni az EU-ból. Mint fogalmazott:

a kormányoknak, akik ezt teszik, nincs több keresnivalójuk az Európai Unióban”

– szögezte le. Majd hozzátette: „de én nem mosok össze mindenkit. Lengyelországban és Magyarországon vannak egyesületek, amelyek védik a jogokat, nem akarom, hogy az emberek azt mondják nekik: »Európa nem az Ön oldalán van«”.

A magyar álláspont

Magyarország elítélte „a példátlan kampányt”, amelyet Brüsszel folytatott ellene. Az Európai Bizottság várhatóan kötelezettségszegési eljárást indít az ügyben.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2021. július 10. 07:31
Deeeee mi szeretnénk ha kizárnának! Mi nem szertnénk ilyen ócska szar emberekkel egy csoportba tartozni, mint te! Ja, és kívánok a családodba minel több meleget és V-t!
Mikediver
2021. július 09. 20:19
Degenerált, elfajzott emberek véleménye ilyen ügyekben nem számít. Összeférhetetlen a normalitással, nem objektív.
MrStokes
2021. július 09. 19:45
Ez a szanalmas csipkebugyis lehet francia allamtitkar... Bruhahahaha
pitypang1125
2021. július 09. 18:42
Hehe éppen most csinálják a fidesznek a következő kétharmadot. É
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!