Átadták a Dubrovnikot az anyaországgal összekötő hidat

2021. július 29. 17:03

A 2,4 kilométer hosszú és 55 méter magas hidat a kínai állami építővállalat húzta fel.

2021. július 29. 17:03
null

Csütörtök hajnalban átadták a Bosznia-Hercegovinát elkerülő Pelješac-hidat. Így többé senkinek sem kell útlevél ahhoz, hogy Splitből Dubrovnikba utazzon – írja az Euronews. 

Mint a portál is írja: a 2,4 kilométer hosszú és 55 méter magas hidat a kínai állami építővállalat húzta fel. Ez volt az elmúlt évek legnagyobb horvát infrastrukturális beruházása. Az 550 millió eurós azaz majdnem 200 milliárd forintos költségvetésnek a kétharmadát az Európai Unió állta. A hídra fel- illetve arról levezető utakat csak a 2022-es turistaszezon előtt fogják átadni.

A megnyitón a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic is részt vett, aki szerint ez a projektek projektje, amivel már régóta tartoztak a horvát népnek. A dubrovniki polgármester pedig elérzékenyülve csak annyit mondott: mostantól már nem kell másodlagos állampolgárként élniük.

Nyitókép: Twitter

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2021. július 30. 16:43
Abból, hogy a kínaiak építették vaj lesz. Nagyon nagy baj! Hamarosan jogállamisági eljárás indul Horvátország ellen és az uniós forrást is vissza kell adni. Ha a franciák építették volna, minr a 4-es metrót Budapesten, akkor az a kutyát sem érdekelné.
elfújta az ellenszél
2021. július 30. 10:03
Bosznia hovatartozása miatt tört ki az első világháború, amiből következett a második, na meg a jugoszláv polgárháború legsötétebb fejezete Ez a híd mutatja, hogy sokmillió áldozat árán semmi nem oldódott meg, azóta csak még kuszább a helyzet. Ha marad az 1914-es állapot, fel sem merül a híd építése, pár kilométernyi autópályával megoldható lenne
Jason Bourne
2021. július 30. 08:35
Na jövő nyáron meg is nézem élőben!
Búvár Kund
2021. július 29. 22:03
Többször voltam Dubrovnikban. Néhány kilóméteren belül 2x kellett átkelni a horvát-bosnyák határon. Mondjuk várakozási idő nem volt és még az útlevéllel sem szaroztak, legalábbis szetonban.. De Boszniába a helyzet elég instabil, ki tudja meddig lehet így átkelni, bebiztosították magukat. Amúgy ha jól emlékszem van ott egy folyó is, aminek a partvidéke Horvátország zöld kerje. Kegalábbis így nevezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!