A rendszerszintű rasszizmust kutató PhD-hallgatót fekete hajléktalan késelte halálra Chicagóban

2021. július 02. 16:23

Mi lehetett az indíték? Semmi.

2021. július 02. 16:23
Ódor János László

„Regressziós modellek alapján kijelenthető, hogy a rassz és a származás fontos szerephez jutnak a feltételes szabadlábra helyezésnél, reintegrációban. Fekete fiatalok, és a fekete bőrű kábítószerrel visszaélők nagyobb valószínűséggel esnek szigorúbb elbírálás alá.

A fenti idézet Anat Kimchitől, a Marylandi Egyetem izraeli születésű kriminológia szakos doktorandusz hallgató egyik publikációjából származik.

Sajnos azonban már soha nem fejezheti be PhD-dolgozatát, mert alig egy hete megölték: 

szemtanúk beszámolója szerint egy sovány, fekete bőrű hajléktalan férfi szúrta hátba Chicagóban, délután fél négykor.

Mi lehetett az indíték? Semmi. A rendőrség erről nem beszélt, ahogy a média az új szabályokat követve már a gyanúsítottak külsejére vonatkozó, származásra utaló jegyekről sem; nehogy a színesbőrű közösségeket bármilyen módon a bűnözéssel hozzák összefüggésbe... mondjuk ez magyar részről már teljesen megszokott.

Minek ment oda? Igen, ezt a kérdést feszegette pontosan David Brown a chicagói rendőrség képviseletében: hiszen arrafelé csak egy forgalmas autóút, valamint egy aluljáró található, a végén hajléktalanteleppel. Már tényleg csak az az érvelési bravúr hiányzik, hogy »biztos négerezett«, meg hát ha izraeli, akkor biztos egyben náci is volt.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. július 03. 11:45
Természetesen sajnálom szegény lányt, de aki keresi a rendszerszintű rasszizmust, az meg is találja! Talán pont ő döbbentette rá erre a gyilkosát, és az rajta kezdte ennek a megtorlását!
mokány
2021. július 03. 00:06
Lenin idézet : "Uszítsál, uszítsál , uszítsál !" (Divide et impera.)
nempolitizálok
2021. július 02. 20:59
Inkább egészséges rasszista lett volna, mert akkor eleve nagy ívben kikerüli a négert a hajléktalanteleppel együtt.
zrx8
2021. július 02. 20:02
PhD helyett Darwin-díj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!