Tizenhárom uniós ország ítélte el a gyermekek védelméről szóló magyar törvényt

2021. június 22. 17:16

Arra kérik az Európai Bizottságot, tegyen jogi lépéseket a magyar pedofiltörvény kapcsán.

2021. június 22. 17:16
null

13 európai uniós állam, közöttük Németország és Franciaország ítélte el a pedofiltörvényt egy kedden elfogadott nyilatkozatban és arra kérték az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen jogi lépéseket a magyar kormánnyal szemben – adta hírül a HVG. 

Az európai uniós ügyekért felelős miniszterek luxemburgi tanácsülésén a Magyarország ellen indított hetes cikk szerinti eljárás meghallgatása is zajlik.

A nyilatkozattevők az Európai Bizottságot arra kérték, hogy „használja ki a rendelkezésére álló eszközöket az uniós jogrend védelmében, beleértve azt is, hogy az Európai Unió Bírósága elé viszi az ügyet”. A aláíró kormányok a múlt héten elfogadott törvénymódosításokat a

A dokumentum szerint „a magyar törvény korlátozza a szólásszabadságot”, és kifejti, hogy „az LMBTQI-emberek megbélyegzése súlyosan sérti a méltósághoz való alapjogot, ami az EU Alapjogi Chartájában és a nemzetközi jogban is szerepel. Minden uniós állampolgár jogaiért kiállunk” – zárják a nyilatkozatukat.

A memorandumhoz Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország, Svédország, és Lettország csatlakoztak. A HVG megemlíti, hogy a tanácsülésre érkező Michel Roth német és Clément Beaune francia államtitkárok már korábban kifejtették, hogy szerintük a magyar törvény „sérti az uniós értékeket és jogot”.

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2021. július 08. 15:21
...és mégis ők azok akik eszközként használják a gyerekeket az undorító ideológiájuk erőltetéséhez... elcibálják őket a demonstrációkra mint valami tárgyat, kirakati kelléket... de ők a nagy "emberségesek", meg "elfogadók"... frusztrált, a végletekig önimádó emberi roncshalmazok...
Esti Kornél
2021. június 23. 14:40
Mi lenne, ha netán a jogszabályt is elovasnák, mielőtt ítélkeznek?
Pista6
2021. június 23. 05:51
Pár hónapon belül több ország másolni fogja ezt a törvényt abból a 13-ból és előadják hogy milyen fasza törvényt alkottak.
DoomGuy
2021. június 22. 21:55
Ne feledjük a baltiakat. Ha esetleg az orosz medve megint rájuk ül, egy magyar katona se haljon értük, NATO ide vagy oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!