Pénteken szabják ki a George Floydot megölő rendőr büntetését

2021. június 25. 09:53

Derek Chauvin évtizedekre számíthat.

2021. június 25. 09:53
null

A George Floyd megölése miatt elítélt ex-rendőr, Derek Chauvin büntetését pénteken szabja ki a bíróság – olvasható az Euronewson.

Jogi szakértők szerint Chauvin a legjobb esetben is évtizedekre számíthat, körülbelül 20-25 évet tölthet a rács mögött. A minnesotai törvények szerint az ex-rendőrt a legsúlyosabb vádpont alapján fogják elítélni, amelynek alapján akár 40 évet is kaphatna. Az ügyészek azonban 30 évet kértek Chauvinra.  

Mint arról beszámoltunk, 2020 nyarán rendőri intézkedés következtében meghalt egy George Floyd nevű fekete férfi, miután az intézkedő rendőr, Derek Chauvin közel kilenc percen keresztül térdepelt a nyakán. Az esetről készült videófelvétel bejárta a világot és annak hatására sokszor zavargásba torkolló tüntetések törtek ki. Chauvint végül 2021 elején bűnösnek találták mindhárom ellene felhozott vádpontban.

Kép forrása: Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2021. június 25. 23:16
...
tartarossz.blog
2021. június 25. 21:54
De egy súlytalan ügyben így meghurcolni valakit, az a magyar (i)gazságszolgáltatás túlkapása - itt van a másik ügy, nem állt lángokban Budapest, amikor a rendőrautóban hátbalőtte magát öngyilkossági szándékból egy fogvatartott. https://img.444.hu/f_antal_clk.jpg
zakar zoltán béla
2021. június 25. 12:57
amerika halDoK lik
tartarossz.blog
2021. június 25. 12:28
Aza javaslatom, mivel sok az éhező költő az országban, szárazzsömléken élnek országunk legműveltebb emberei, hogy írjon ki a IX.kerület egy szonett-pályázatot aminek a témája George Floyd volna és az első tíz helyezetett díjazzák egy kis összeggel vagy ebédjegyekkel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!