Hatalmas mecset épül Strasbourgban

2021. június 13. 07:37

A komplexumot nagyrészt Katarból és Törökországból finanszírozzák.

2021. június 13. 07:37
null

Európa legnagyobb mecsetje Strasbourgban épül jelenleg, az Eyyüb Sultan nevet viselő imahely minaretjei 44 méter magasak lesznek, 28 kupolát építenek rá, számol be a v4na hírügynökség. A mecsetkomplexum tízezer négyzetméteres lesz, ebben helyet kap egy háromezer hívő befogadására alkalmas imaterem, valamint számos konferenciaterem, könyvtár, étterem, üzletek, illetve egy 600 férőhelyes parkoló is.

Silvia Sardone, az olasz Északi Liga EP-képviselője az építkezésre ellátogatva arról beszélt: Strasbourgban már 22 mecset működik, a most épülő Eyyüb Sultantól mindössze 2 kilométerre is áll egy. A mecset megépítése mintegy 32 millió euróba fog kerülni, ami szerinte „különösen magas” összeg, és amelyből több milliót vállalt át Strasbourg városa a polgármester, a zöld színekben politizáló Jeanne Barseghian utasítására.

Sardone szerint a gigamecsetet nagyrészt Katarból és Törökországból finanszírozzák, de a projekt számíthat a német kormány által feketelistára tett iszlamista török vallási egyesület, a Milli Görüs támogatására is.

A gigamecset névadója – a Konstantinápoly elleni ostrom egyik nagy alakja – mondása volt: „Menj be olyan messze az ellenség területére, amennyire csak bírsz!”

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teringettét
2021. június 14. 12:13
Igen, ez kell nektek, faszkalapok. Építsetek minden bokorba egyet!
kovászos cipó
2021. június 14. 11:51
Ezek nem normálisak.
fogas paduc
2021. június 14. 09:10
Németország kiírta magát a történelemből.
Karbantartó9
2021. június 14. 07:44
Egy kisebb strassbourg marad a mecset körül! Én nem ilyen EU-t akartam! HUXIT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!