Geert Wilders: A holland miniszterelnök utálja Orbán Viktort

2021. június 28. 12:06

A Szabadságpárt vezetője szerint Rutte valójában hazaüzent a gyermekvédelmi törvény kritizálásával, mert Hollandiában a baloldali és liberális pártok kegyeit keresi.

2021. június 28. 12:06
null

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Geert Wlders Hágában, mint mondta: 

Nem nekem vagy Mark Ruttének a feladata, hogy eldöntse, mi a jó a magyaroknak.”

Mint fogalmazott, „Magyarországon demokrácia van, működik a törvényhozás és az igazságszolgáltatás, az emberek pedig szabadon megválaszthatják a kormányukat”. A Szabadságpárt vezetője emlékeztetett: ő maga elnézést is kért a magyaroktól Mark Rutte szavai miatt. Ismeretes: Rutte a magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán beszélt arról, hogy Magyarországnak „térdre kell ereszkednie”. Geert Wilders szerint Mark Rutte egyébként is bírálta volna az EU-csúcson Magyarországot, de szavaival valójában hazaüzent, mert hiába régóta kormányfő, belpolitikailag még soha nem volt ilyen gyenge. A jobboldali pártokkal nem akar együttműködni, ezért keresi a szélsőségesen liberális és baloldali pártok kegyeit.

Homoszexuálisok, muszlimok

Wilders arról is beszélt: képmutatónak tartja a holland miniszterelnököt, amiért a homoszexuálisok helyzete miatt kritizálja Magyarországot. 

„Az országunkban a tömeges bevándorlás miatt egymillió muszlim él. Nem állítom, hogy mindannyian rossz emberek vagy bűnelkövetők lennének,

de tény, hogy egy olyan kultúrát hoztak magukkal, ami ma sok holland nagyvárosban ellehetetleníti, hogy a homoszexuálisok biztonságban érezzék magukat”

– fogalmazott a politikus, hozzátéve: ebből a szempontból ma Magyarországon sokszor biztonságosabb melegnek lenni, mint Hollandia egyes részein.

Nyitókép: AFP / Miguel Medina

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diós guba
2021. június 29. 17:23
Azt a kataklismát egyik nemzet sem élte túl iszonyatos ember veszteség nélkül. Hogy a fenébe tudtunk volna kimaradni belőle. A magyarok is és a lengyelek is várták a nyugat segítségét, de hiába. Horthyék is mindvégig fenntartották a nyugati szálat, de hiába. Szartak ránk, mint Bocskaira, meg Rákóczira. Mikor minket sanyargatott az oszmán, a franciák a törökökkel voltak szövetségesek, nyalták egymás seggét. Én nem az országvesztésről, hanem a nemzet túléléséről szóltam. Tudod a Kádár rendszerben az elcsatolt részek magyarjai minket Ivan szarjainak hívtak, de remélem csak a pestiekre értették.
lugyu
2021. június 28. 21:20
Szerintem az érzés kölcsönös, ráadásul sok magyar is utálja Ruttét.
tolan
2021. június 28. 17:22
Persze, hogy utálja Orbán Viktort, mert van négy gyereke, Rutténak pedig csak egy göcsörtös, zoofilikus disznó maradt...
Reszelő Aladár
2021. június 28. 15:43
Tehát ha Wilders egyszer hatalomra kerülne, akkor rendben is lennének a dolgok. Nincs bajom általában a holland emberekkel és az országgal sem. De Rutte törölje a szaros fapapucsát az anyja sírjára, van Gaal pedig... na őt tényleg nem kedvelem. Ha sikerül félretenni a pökhendi felsőbbrendűségtudatukat, akkor még jó arcok is lehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!