Exit poll: a jobboldal az élen Franciaországban a regionális választások első fordulója után

2021. június 20. 21:12

A részvétel nagyon alacsony volt.

2021. június 20. 21:12
null

A jobbközép Köztársaságiak végeztek az élen, 29 százalékos támogatottsággal vasárnap a francia regionális választások első fordulójában, nagyon alacsony, alig 33 százalékos részvétel mellett – derült ki a francia hírtelevíziók által ismertetett exit poll eredményekből.

A baloldali pártok együttesen hasonló eredményt értek el, azon belül a szocialisták 18 százalékot kaptak. A Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés a vártnál rosszabbul szerepelt, s a szavazatok 18,5 százalékát szerezte meg. Emmanuel Macron államfő pártja, amelynek eddig nem voltak képviselői a regionális tanácsokban, s nem is indított minden régióban jelöltet, 11 százalékot ért el.

(MTI)

Nyitókép: Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2021. június 20. 23:12
Republikánus párt? Ez Sarkozy pártja,akit éppen most készülnek lecsukni..
mamarizsa
2021. június 20. 21:46
Ez megint nem illiberális áttörés. Ez nem a Le Pen-féle "jobboldal".
Lombi
2021. június 20. 21:42
Hiába. Fanciaországban már működik a bevándoroltatottak által fenntartott baloldal. A jobboldali francák már kevesen vannak a balosok + bevándorlókhoz képest. Ez egész addig így fog működni, amíg a bevándorlók nem lesznek elegen a kormányalakításhoz. Utána pedig vége a dalnak.
hentes
2021. június 20. 21:34
Tökmindegy. Majd az arabok és az afrikaiak leboxolják mi legyen ott, franciáknak kuss lesz, van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!